fbpx Betydningen av mors vekt og vektendringer i svangerskapet Hopp til hovedinnhold

Betydningen av mors vekt og vektendringer i svangerskapet

Illustrasjonen viser en oppslått bok med ulike grafer som kommer ut. Over svever en klode med symboler rundt. Et diplom ligger over kloden. Nederst til høyre står teksten "Doktorgrad".

Hvordan påvirker vekt og vektendringer hos gravide svangerskapet?

«Maternal weight, weight change and perinatal outcomes: Can physical activity and gestational weight gain modify the risk?»

Les mer om avhandlingen her.

Jordmor Linn Marie Sørbye har sett på hvordan vekt og vektendringer hos gravide påvirker svangerskapet.

  • Doktorand: Linn Marie Sørbye
  • Disputas: 8. februar
  • Utgått fra: Institutt for global helse og samfunnsmedisin, Universitetet i Bergen

3 svar fra Sørbye

  1. Hva tilfører denne forskningen av ny innsikt? Forskningen vår viser at både overvekt/fedme ved svangerskapets start og mors vektøkning mellom svangerskap ser ut til å øke forekomst av komplikasjoner for mor og barn.
  2. Hvilke metoder har du brukt og hvorfor? Doktorgraden består av tre studier som benytter epidemiologisk design. Fordi studiene ser på sjeldne utfall, har det vært nødvendig å analysere data fra store populasjonsbaserte kohortstudier som Den norske mor og barn-undersøkelsen, Medisinsk fødselsregister i Norge og tilsvarende i Sverige.
  3. Hvem vil kunne dra nytte av forskningen i klinisk praksis? Forskningen vil være til nytte for jordmødre og leger som har omsorg for gravide og fødende kvinner, men også sykepleiere og helsesykepleiere som har ansvar for kvinner i ung alder, reproduktiv alder og i tidsvinduet mellom svangerskapene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse