fbpx Ingrid Jahren Scudder Hopp til hovedinnhold

Ingrid Jahren Scudder

Sykepleier og master i helsefagvitenskap

Master i helsefagvitenskap

Innlegg av Ingrid Jahren Scudder som sykepleier og master i helsefagvitenskap:

Ensidig om KI som helsevesenets redning

– Positivisme på speed, mener vår anmelder om boka som ramser opp alle ambisjoner for KI-entusiaster. Forfatteren tar ikke opp de mange vanskelige og komplekse spørsmålene bruken av KI fører til. 

Opplevelsen av sammenheng etter hjerneslag

Mors gaver leste vi med stor glede for en del år siden. Minnearbeidet til Cecile Enger var eksepsjonelt godt skrevet. Forventingene til denne utgivelsen er høye, men den innfrir ikke helt. 

Tro, håp og trange kjønnsroller

Det er kraft og klokskap i Kari Martinsens nye bok, men tiden har tæret på sykepleieridealene vi møter mellom disse permene.

Dagbok som uvurderlig kilde til selvinnsikt

Hjelpepleier og sykepleier Anders Christoffersen tar oss med inn i sitt jobbunivers på legevakt og akuttmottak, i ambulanse, på nyfødtintensiven og dessuten på et par svært eksotiske turer med venner til fjerntliggende strøk og ekstremt høye fjelltopper. Det krydrer stoffet.

Rom for verdighet

Uventede perspektiver og velskrevne bidrag gjør denne antologien til en tankevekkende og betydningsfull bok.

Klokskap og praksis

Det er etter hvert mange bøker om etikk i sykepleie i omløp. Denne er aktuell, praksisnær og grundig og forsvarer sin plass i bokhylla. 

Jakten på vellykket aldring

Ehrenreich går løs på vitenskapen, medisinen og tidsånden når hun i denne ikke helt lettleste boka minner om at kampen mot døden kan vi ikke vinne. 

Hjertebok mot hjertebok

To hjerteleger konkurrerer denne høsten om å gi deg den populærvitenskapelige fortellingen om hjertet. Vår anmelder har lest begge.

Innlegg av Ingrid Jahren Scudder som sykepleier:

Imponerende og kunnskapsrikt om vårt største organ

Trenger du som sykepleier oppfriskning av hudfaget? Ja, da er dette boka for deg. Her omhandles alt fra behovet for fuktighet, til valg av kremer og idéhistorisk innramming av temaer som olivenolje og nordsjøolje.

Den usynlige sykepleier?

Hvordan skal vi få omverdenen til å forstå hva vi sykepleiere gjør, og ikke minst hva vi kan? Vår anmelder synes Celine Roche har truffet blink med sin lavmælte innfallsvinkel.

Normativt og overfladisk, men lærerikt

«Læren om blæren» er en bok om kvinnesykdommer med få kritiske perspektiver på hvorfor mange kvinnesykdommer tilskrives psyken, mener vår anmelder.

Undervisning motiverer hiv-positive
Rikshospitalet har utviklet et undervisningsprogram for bedre å følge opp hiv-positive og motivere til å gjennomføre foreskrevet behandling.

Innlegg av Ingrid Jahren Scudder som nyutdannet sykepleier:

Innlegg av Ingrid Jahren Scudder som sykepleier:

Annonse
Annonse