fbpx Endelig ferdig sykepleier! Hopp til hovedinnhold

Endelig ferdig sykepleier!

Bildet viser collage med gamle bilder og brev.

Studiet går mot slutten, og det er helsearbeid med barn og unge som står på planen det siste halvåret, noe Astrid trives godt med.

Fakta
Brevene fra Astrid

Astrid Narmo begynte på den nyetablerte Statens sykepleieskole i 1962. Gjennom de tre studieårene sendte hun jevnlig brev hjem til sine foreldre på Vang i Hedmark, der hun fortalte om livet i hovedstaden og om studiene.

Sykepleien har av Astrids datter Ingunn Helene Kristensen fått tilgang til brevene og vil publisere dem daglig i påskeuken.

Les mer om Astrids bakgrunn og hvordan det gikk med henne etter studiet nederst i saken

Oslo, 7-1-65

Kjære mor! 

Hjertelig til lykke med dagen din!!! Får håpe at Jon og Sigmund ikke drar med seg hele motorsykkelgjengen hjem akkurat i dag. Trampe inn med bulder og brak. Ha ha ha.

Nå har vi endelig kommet ordentlig i gang igjen med skolearbeidet, men akk skjebne! For et mareritt å komme seg opp om morgenen. Er så trøtt at øynene er helt gjengrodd, og hjernecellene fungerer ikke i det hele tatt.

Vi har funnet ut at vi ikke har fått frisk luft på 2,5 år!

Men det er en interessant blokk vi jobber med nå – offentlig helsearbeid, barne- og ungdomspsykiatri, gynekologi, fødsler, pleie og stell av spedbarn, barnepsykologi, pediatri o.l. Mandag (første skoledag etter juleferien) fikk vi kaffe og boller sammen med lærerne i stua. Sykepleier Aud snakket om at det skulle være bispevisitas på skolen i februar.

Nå skal jeg og Elisabeth ut og gå en tur. Vi har funnet ut at vi ikke har fått frisk luft på 2,5 år! Tar med brevet og poster det. Ha det riktig så bra, og hils de andre.

Astrid

 

Oslo, 25-1-65

Kjære mor og far!

Mange tusen takk for brevet, pengene og maten! Det kom utvilsomt godt med – det er nemlig billigsalg i byen for tiden, og jeg har vært så uheldig å bli bitt av kjøpebasillen. Akk, skjebne. Nå blir det havregrøt resten av uka. Kostpenger har skapt store økonomiske vanskeligheter i hele etasjen. Kostpenger og billigsalg er nemlig to ting som svært vanskelig lar seg kombinere for fattige skoleelever.

Har hatt det alle tiders i helga. Ble bedt ut av en gutt som jeg gikk sammen med på Bjerkely. Hvordan han har fått tak i adressen min – i det hele tatt at han visste at jeg gikk her, er meg en gåte. Det er forresten en veldig kjekk og sympatisk gutt. Han er 23 år og går siste året på Elverum lærerskole. Lørdag kveld tilbrakte vi hos søsteren hans. Hun er gift med en tannlege og bor i en lekker villa oppe ved Sinsen. Ble servert vin, frukt og ost. Danset etter musikken fra et lydbånd hvor de hadde mange fine innspillinger.

Søndag var vi på biltur. Han har en lekker hvit Wartbourg, 1963-modell. Spiste deilig dyrestek og is på en restaurant. Det var virkelig en alle tiders weekend.

Ellers har vi det veldig travelt for tida. Farter hit og dit. Den siste uka har jeg vimset rundt i Lillestrøm, Fet og Rælingen-distriktet sammen med helsesøster. Tirsdag hadde vi skjermbildekontroll og pirquet i Lillestrøm (satte 150 pirqueter, så nå har jeg i hvert fall den øvelsen).

Ja, det en virkelig interessant tid, og jeg liker meg godt.

Onsdag hadde vi spe- og småbarnskontroll hele dagen. 200 hylende små bøllefrø på vekta. Torsdag hadde vi svangerskapskontroll og opplysning om prevensjon av distriktslegen. På fredag var jeg på distriktslegens kontor og hjalp til med behandlinger der. I dag har jeg vært med på legeundersøkelse av 4. klasse ved Volla folkeskole. Jeg skal undervise 6. klasse i førstehjelp en time på torsdag.

I morgen skal vi på inspeksjon rundt i distriktet – på kafeer, kolonialer, frisørsalonger o.l. Ja, det en virkelig interessant tid, og jeg liker meg godt. Førstkommende mandag begynner jeg på Sogn barne- og ungdomssenter for psykiatri.

Gratuler Jon og Sigmund med 18-årsdagen. Og far! Pass på den blå kjærra, ellers sitter du igjen med en smadret bil.

Hilsen Astrid

Her er de øvrige brevene, i rekkefølge:

«I dag har vi fått uniformene. Dere kan tro vi ble fine!»

«Den formalinlukta forfølger meg alle steder»

«Pasientene kastet engstelige blikk på meg da jeg kom inn på sykeværelsene den første dagen»

«En kjempesvær ost blir puttet inn i et gapende uhyre»

 «Hun innbiller seg at hun er Khrustsjov»

«Avdelingssøster på barneposten er en eldre, myndig diakonisse som er barnas store skrekk!»

 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse