fbpx Dette er en hyllest til vår felles helsetjeneste Hopp til hovedinnhold

Dette er en hyllest til vår felles helsetjeneste

Jeg er akkurat utskrevet fra Drammen sykehus etter et døgns innleggelse. Jeg vil gjerne dele min historie for å hylle alle de fantastiske menneskene som jobber i vårt offentlige helsevesen.

Fra mandag har jeg kjent smerter på venstre side av brystet. Jeg har selv – som den lege og mann jeg er – tenkt at det bare var muskulære smerter. Så jeg har tatt Paracet og Ibux, kjørt på som normalt og regnet med det ville gå raskt over av seg selv.

Men det ble ikke bedre. Det ble verre, og utover onsdag og torsdag ble det også vondere og vondere å puste dypt inn.

Blid og proff sykepleier

Etter en lang dag på jobb torsdag satt jeg på toget hjem til Drammen og kjente at det var skikkelig vondt. Jeg ringte legevakten i Drammen fra toget og meldte min ankomst. Det var en rask og profesjonell telefonsamtale. Da jeg ankom legevakten, ble jeg møtt av en blid og proff sykepleier. Jeg kom ganske raskt inn og fikk tatt prøver.

30 minutter senere ble jeg undersøkt av en rolig og vennlig lege. Han konstaterte raskt at det var grunn til å frykte blodpropp i lungene og la meg inn på Drammen sykehus.

Legevakten i Drammen var en flott opplevelse. Vennlige og proffe folk.

Følte meg trygg og ivaretatt

Ved ankomst til sykehuset ble jeg møtt av en vennlig helsesekretær som raskt registrerte meg inn. Mindre enn fem minutter senere kom en smilende og hyggelig sykepleier og lot meg ligge på en akuttseng. Hun tok blodprøver, EKG og blodtrykk. Ikke noe behagelig å bli stukket selvsagt, men det ble gjort med vennlighet og profesjonalitet. Min opplevelse var at her er jeg trygg, og her blir jeg ivaretatt.

Legen i akuttmottaket var også proff og grundig. Det ble konstatert at det var grunn til å utrede blodpropp videre. CT ble bestilt, og jeg ble innlagt. Jeg fikk selvsagt smertestillende medisiner så jeg skulle få sove.

Tusen takk til dere alle

I dag har jeg fått tatt CT og ytterligere undersøkelser. Jeg har fått nydelig mat mens jeg ventet og er fulgt godt opp av noen engler av noen sykepleiere.

Heldigvis var det ikke blodpropp. Det var lungehinnebetennelse (pleuritt), trolig på grunn av virus. Ganske smertefullt, men ikke farlig. Nå må jeg ta det rolig noen dager.

Men det viktigste: Vi har et fantastisk offentlig helsevesen i Norge, med unike og dyktige ansatte. Dette må vi hegne opp og ta vare på. Det er umistelig.

Tusen takk til alle dere som jobber i vår felles helsetjeneste. Dere er unike, og jeg føler på ærefrykt og takknemlighet over å bo i Norge.

Innlegget ble først publisert på Bjørnholts Facebook-side og gjengis med tillatelse.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ellen

Pensjonert spl
5 måneder 3 uker siden

Hyggelig å lese at det ble en fin opplevelse ! 🤗
Altfor ofte er det kritikk og klager det skrives om, og jeg må jo med egen erfaring-DESVERRE-både som pårørende og pasient beklage at det ikke alltid oppleves slik…

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse