fbpx – Dette er min hyllest til hverdagsheltene Hopp til hovedinnhold

– Dette er min hyllest til hverdagsheltene

– Forrige mandag fikk jeg et hjerteinfarkt. Jeg ble hentet av en ambulanse og kjørt til Ullevål sykehus. Jeg overlevde, takket være hverdagsheltene, skriver Markus Bossmeyer.

Dette er en hyllest til Ullevål sykehus, men ikke til papirflytterne og konsulentveldet som sitter bak gullkantede skrivebord eller på deilige hjemmekontorer.

Det litt skeive, slitte linoleumsgulvet på Ullevål er selve bakkenivået på Ullevål. Det er her kriser avverges og liv berges. Det er de som jobber her, jeg vil hylle. De fantastiske dyktige folkene på hjerteavdelingen som utøver sykepleiefaget på et nydelig – høyt – nivå.

Jeg følte meg trygg

Forrige mandag fikk jeg et hjerteinfarkt. Jeg ble hentet av en ambulanse og kjørt til Ullevål sykehus. Jeg overlevde, takket være hverdagsheltene.

De som jobber «på gølvet» på Ullevål, viste i dagene som fulgte, en arbeidskultur som sitter i veggene og i hjernene og hjertene til dem som jobber der.

De har også det lille ekstrasmilet.

De har også det lille ekstrasmilet og alt annet som gjør at jeg følte meg ivaretatt og trygg under mitt opphold på Ullevål. Og alt dette til tross av at pandemien må ha krevd så mye av dem.

De som har valgt å legge ned dette unike stedet, får nok problemer med å presse slike opplevelser inn i kalkuleringsark.

Dere er hverdagshelter

Jeg meldte meg ikke inn i Redd Ullevål sykehus-aksjonen i sin tid, og det angrer jeg på. Kanskje er det for seint nå.

Jeg tipper at det finnes mange som har opplevd noe av det samme som meg – nemlig Norges helsesystem på sitt aller beste. Selv har jeg jobbet 20 år i helse- og omsorgssektoren, og jeg tør derfor å beskrive det slik jeg – etter fattig evne – forsøker her.

Har du hørt på nyhetene, for eksempel, at «politiet kjører noen til helsesjekk på Ullevål»? Det er realiteten disse helsehverdagsheltene står i hele tida – dag og natt, hverdag og helg, både før og etter pandemien.

Jeg er så takknemlig

Får du vondt i brystet, så kommer ambulansen. De kjører deg til sykehuset. De ruller deg inn på operasjonssalen. De forklarer deg kort hva som skal skje, og på et blunk har de åpnet en tett åre i hjertet ditt mens du er helt våken og rimelig vettskremt. Det manglet bare NBA (National Basketball Association, red. anm.) live på storskjerm, eller noe fra salmeboka på høyttaleren.

Jeg bare bøyer hodet mitt som tegn på takknemlighet.

Min krise ble avverget, men noe liknende rammer helt sikkert et annet menneske akkurat nå. Så jeg bare bøyer hodet mitt som tegn på takknemlighet. Behandlingen kostet meg ikke én krone fordi det var en krise.

Så heia, supre Ullevål sykehus – folkets favoritt, og en spesiell takk til hjertemedisinsk avdeling.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse