fbpx Sykepleierne er motoren i systemet Hopp til hovedinnhold

Sykepleierne er motoren i systemet

Bildet vise Bjørgulv i sykesengen

Jeg håper dagens politikere – i hvert fall dem som vil utvikle velferdssamfunnet – evner å se verdien av sykepleierne, spesialistene og omsorgspersonell før de selv havner i sykesenga, skriver innleggsforfatteren.

Hvis du er frisk, og eier hverdagen din selv, så må du ta deg tid til å lese videre.

Det kunne blitt en vond sommer og etter hvert en stille høst uten verken jaktturer, jobb, saueleiting eller drift av ammekuer. Og trolig finale med en siste annonse før jul. I stedet har forskning og spesialistene i helsevesenet funnet en cellegiftkur for meg.

Nå kan jeg heller myse litt i vinterens brosjyrer for ny vinterfrakk, og endog nye fjellski.

Livet går videre

For meg og mine nærme er det fantastisk. Livet går videre. Men de som virkelig er motoren i dette systemet, er sykepleierne. I et svensk refreng tror man «at englene bare finnes i himmelen».

Jeg vet at de er mye nærmere enn som så. De er her, hos oss, på det lokale legekontoret, lokalsykehuset, i ambulansen og på Radiumhospitalet. For en varme, tilstedeværelse, kompetanse, humør og omsorg.

Må verdsette arbeidet

Samfunnet – og det er oss – må anerkjenne og vise dette bedre. Det er en lite skjønnsom strategi å ikke verdsette dem som jobber for og med oss mennesker.

Det er for sent i et velferdssamfunn å bare se verdien av helsevesenet når man ligger i sykesengen. Både budsjettering og lønnsforhandlinger viser årlig status på samfunnets prioriteringer.

Jeg håper dagens politikere – i hvert fall dem som vil utvikle velferdssamfunnet – evner å se verdien av sykepleierne, spesialistene og omsorgspersonell før de selv havner i sykesenga.

For det er ingen tvil. Da er det i hvert fall strategisk for sent.

Bildet viser Bjørgulv som er kreftfri og på jobb ute i naturen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse