fbpx Å bo hjemme med demens Hopp til hovedinnhold

Å bo hjemme med demens

Illustrasjon for nye doktorgrader

En ny doktorgradsavhandling ser nærmere på hvordan det oppleves å bo hjemme med demens, og hvordan hjelpetilbudet best kan tilpasses brukernes individuelle behov.

«Being Home with Dementia: Explorations of the Meaning of Home and Approaches to Care and Support»

Forskningsprosjektet LIVE@Home.Path (LIVE) forsøker å møte de komplekse behovene til hjemmeboende personer med demens, blant annet behovet for å finne riktig hjelp til riktig tidspunkt. I sitt doktorgradsarbeid har sykepleier Stein Erik Fæø bidratt til utviklingen av LIVE. Han har blant annet sett på pasientgruppens opplevelse av å bo hjemme og hjemmets betydning, samt holdninger og erfaringer knyttet til det å ta imot hjelp. Han har i tillegg evaluert et forsøksprosjekt bygget på strukturen i LIVE.

  • Doktorand: Stein Erik Fæø
  • Disputas: 21. juni 2021
  • Utgått fra: Universitetet i Bergen

0 Kommentarer

Annonse
Annonse