fbpx Pårørendes opplevelser ved omsorg for hjemmeboende med demens Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Pårørendes opplevelser ved omsorg for hjemmeboende med demens

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

<< Family caregiving in dementia: implications of the perceived relationship quality >>

I sin studie om pårørende til hjemmeboende med demens, har sykepleier Heidi Bjørge og hennes medarbeidere sett på pårørendes egne opplevelse av det emosjonelle klimaet i familien. Funnene indikerer at pårørende holder ut påkjenningen og ivaretar sin rollen som omsorgsgiver på bekostning av seg selv.

  • Doktorand: Heidi Bjørge
  • Disputas: 7. mai 2018
  • Utgått fra: Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Oslo
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.