fbpx Omega 3-inntak og på risiko for blodpropp Hopp til hovedinnhold

Omega 3-inntakets innvirkning på risiko for blodpropp

Illustrasjon for nye doktorgrader
Referer til artikkelen

Isaksen T. Omega 3-inntakets innvirkning på risiko for blodpropp Sykepleien Forskning

«Dietary intake of marine polyunsaturated fatty acids and incidence, recurrence and mortality related to venous thromboembolism»

Ved hjelp av data fra Tromsøundersøkelsen har sykepleier Trond Isaksen sett nærmere på hvordan fet fisk i kostholdet kan redusere risikoen for venøs blodpropp. De som spiste mer enn 4.7 g omega-3 per uke – det vil si ca. ett fiskemåltid med fet fisk – reduserte blodpropprisikoen med omtrent 25 prosent. Et større inntak enn dette, ga ifølge forskeren, ikke en enda sterkere effekt.

  • Doktorand: Trond Isaksen
  • Disputas: 27. november 2020
  • Utgått fra: Universitetet i Tromsø
Illustrasjon for nye doktorgrader

0 Kommentarer