fbpx Statsråden sier sykepleierutdanningene skal prioriteres: – Godt å høre, svarer NSF Hopp til hovedinnhold

Statsråden sier sykepleierutdanningene skal prioriteres: – Godt å høre, svarer NSF

Kai Øivind Brenden, andre  nestlleder NSF

Nestleder Kai Øivind Brenden i Norsk Sykepleierforbund er fornøyd med signalene om at sykepleierutdanningene skal prioriteres i en ny modell for høyere utdanning.

Nestleder Kai Øivind Brenden i NSF fulgte spent med da forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) la frem stortingsmeldingen «Utsyn over kompetansebehovet i Norge» fredag 24. mars. 

NSF håper det betyr mer penger

– Er dere fornøyd?

– Vi er i hvert fall fornøyd med at vi nå har kommet i samme finansieringskategori som de andre helsefaglige utdanningene, sier Brenden til Sykepleien.

Han hadde likevel håpet at sykepleierutdanningene ville bli plassert i samme kategori som tannleger, veterinærer og leger.

Regjeringen har krympet finansieringskategorien fra seks til tre. Sykepleiere, fysioterapeuter og andre helsefaglige utdanninger er nå plassert i kategori to, mens legene er i kategori tre.

– Hva betyr det?

– Det har vi ikke helt oversikt over enda, men vi regner med at det betyr at sykepleierutdanningene får mer penger, sier han.

– Sykepleierutdanningene må prioriteres

Brenden er også fornøyd med at kunnskapsministeren var klar på at utdanningene må prioritere å øke utdanningen av grupper som samfunnet trenger.

– Det er godt å høre at han nevner sykepleierutdanningen spesielt. Han gir høgskolene og universitetene klar beskjed om at blant annet sykepleierutdanningene må prioriteres. Det er bra, sier han.

Brenden mener det også gir andre ringvirkninger.

– Sykepleierutdanningene mangler lærere med doktorgrad. Det betyr at kommuner og sykehus også må gjøre en innsats for at flere sykepleiere tar mastergrad, slik at noen går videre til å ta doktorgrad, sier han.

– Har ikke full oversikt

Det er bare litt over en time siden stortingsmeldingen ble lagt frem.

– Er det ingenting dere er misfornøyd med?

– Det var ingenting Ola Borten Moe sa som fikk det til å rykke i foten. Men, det kan endre seg når vi får lest stortingsmeldingen nærmere. Vi har ikke full oversikt enda, sier han.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse