fbpx Statsbudsjettet: Flytter millioner til barnepalliative team Hopp til hovedinnhold

Statsbudsjettet: Flytter millioner til barnepalliative team

Barnehånd på sykehus

Høstens avsløringer om Andreas hus i Kristiansand skal ha bidratt til omdirigeringen av 30 millioner i budsjettavtalen mellom Ap, Sp og SV, melder NRK.

Regjeringspartiene Ap og Sp har blitt enige med SV om å omdirigere 30 millioner kroner fra tilskudd til lindrende enheter og over til barnepalliative team i spesialisthelsetjenesten rundt om i landet.

Dette skriver NRK på sine nettsider.

Endringen skal ha rot i kanalens avsløringer denne høsten rundt de økonomiske disponeringene til Andreas Hus i Kristiansand, som er et senter for alvorlig syke og døende barn.

Minsket pott

Den statlige tilskuddsordningen til hospice og barnehospice foreslås minsket fra 53 til 23 millioner, og dermed får Foreningen for barnepalliasjon (FFB), som står bak Andreas hus, en mindre pott å søke midler fra.

– Vi mener at barnepalliative team er med på å bidra til i mye større grad enn barnehospice noen få steder i landet, sier helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet Cecilie Myrseth, til NRK.

Krav om barnepalliative team

 I 2020 ble det vedtatt i oppdragsdokumentet til sykehusene at alle regionale helseforetak skulle etablere barnepalliative team.

– Foreldre- og pårørendeorganisasjoner, Barnelegeforeningen og vi i Barnesykepleierforbundet har jobbet målrettet for dette, så vi er mange som er veldig lettet nå, uttalte Kirsti Egge Haugstad, leder for Barnesykepleierforbundet i NSF, til Sykepleien den gang.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse