fbpx Fornyer samarbeidet om heltid og lanserer nytt nettsted Hopp til hovedinnhold

Fornyer samarbeidet om heltid og lanserer nytt nettsted

Heltidserklæring

Norsk Sykepleierforbund, KS, Delta og Fagforbundet har fornyet heltidserklæringen og laget en ny nettportal: heltid.no.

Norsk Sykepleierforbund, KS, Delta og Fagforbundet har fornyet heltidserklæringen. Det er en avtale som forplikter alle parter til å gjøre det de kan for å minske bruken av deltid i kommunehelsetjenesten.

Heltid.no

Samtidig som den nye heltidserklæringen ble undertegnet, ble nettstedet  heltid.no lansert. Her kan de som er opptatt av heltid, finne rapporter, verktøy, politiske dokumenter og tall og fakta.

Selv om partene har jobbet med deltidsproblematikken siden 2013, sier forbundsleder i NSF Eli Gunhild By at det er langt igjen før målene om at heltid skal være regelen i kommunehelsetjenesten, er nådd.

– Fortsatt ser vi jevnlig merkelige og lave stillingsbrøker for både sykepleiere og andre helsearbeidere. Dette er bekymringsfullt særlig med tanke på mangelen på arbeidskraft og fremtidig rekruttering, sier Eli Gunhild By i en pressemelding.

Gap mellom oppgaver og ressurser

Ifølge NSF er punktet i den nye erklæringen om å fokusere på sammenhengene mellom bemanningsplaner, aktivitetsplaner og oppgavedeling viktig.

– Mange steder er det et gap mellom oppgaver og ressurser, blant annet som følge av at det ikke tas høyde for forventet fravær hos de ansatte. Her er det nødvendig med grundig kartlegging slik at man kan dimensjonere mest mulig riktig bemanning, melder NSF.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse