fbpx – Vi trenger deg! Hopp til hovedinnhold

– Vi trenger deg!

Sykepleier som går nedover en sykehjemskorridor

Kjære sykepleierstudent Marte. Jeg er glad for å høre at du ønsker å jobbe på sykehjem. Vi trenger sykepleiere som deg for å gjøre eldreomsorgen bedre, skriver eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen.

Jeg er sikker på at veldig mange kjenner seg igjen i beskrivelsene dine av å jobbe på sykehjem som nylig ble publisert på sykepleien.no. Det å løpe fra det ene til det andre og oppleve at gapet mellom det du burde ha gjort og det du rekker å gjøre vokser seg stadig større. Og verst av alt. Jeg er sikker på at mange som deg opplever at eldre ikke får hjelpen de trenger.

Det kan godt hende mange også tenker at politikere ikke ser og setter pris på jobben de gjør. Men kjære Marte, det stemmer ikke. Jeg mener at den aller viktigste ressursen i norsk eldreomsorg er de ansatte. Jeg mener at å satse på norsk eldreomsorg også handler om å satse på dem som jobber der.

Derfor er de ansatte et viktig tema i den nye reformen for eldre som jeg skal legge fram i vår. Derfor er et av målene med reformen at de som arbeider i eldreomsorgen skal få brukt kompetansen sin og oppleve gode arbeidsdager.

Kompetanseløft

Vi har satt i gang et stort kompetanseløft ute i kommunene som fører til at stadig flere får utdanning og videreutdanning. Å bygge opp kompetansen i sektoren vil ikke bare gi eldre og pleietrengende bedre tjenester. Det vil også gjøre jobben enklere og arbeidsplassene mer attraktive for nåværende og framtidige arbeidstakere.

Noen av utfordringene i sektoren kan skyldes mangelfull eller dårlig ledelse. Derfor har vi laget en egen utdanning for ledere i kommunesektoren.

Nye måter å jobbe på kan også gjøre tjenestene og arbeidsdagen bedre. Snart starter vi forsøk med oppfølgingsteam, som skal følge opp eldre med stort behov for tjenester. Sykepleierne har en viktig rolle i disse teamene.

Heltidskultur

Lengden på arbeidstiden og størrelsen på stillingen er viktige temaer for dem som vurderer å jobbe i eldreomsorgen. Regjeringen er opptatt av å skape en heltidskultur i helse- og omsorgstjenesten. Det gir de eldre bedre tjenester og de ansatte forutsigbarhet. Når det gjelder helgeturnuser i eldreomsorgen er det viktig for meg å gjenta en ting jeg har sagt gjentatte ganger: Nye turnusordninger skal være frivillig og avklart mellom partene i arbeidslivet!

Jeg skal lytte til sykepleierne i arbeidet med å gjøre eldreomsorgen bedre. Det er ikke lenge siden jeg hadde et møte med forbundet. Jeg ønsker å ha flere.

Kjære Marte. Kjære sykepleierstudenter og sykepleiere. Dere blir satt pris på av oss politikere. Dere trengs i eldreomsorgen. Ikke dropp jobben på sykehjemmet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse