fbpx 4 om Orange Helse: Hopp til hovedinnhold

4 om Orange Helse:

Sykepleien spør fire arbeidslivseksperter: Hva er din oppfatning av Orange Helse-selskapene?

Linn Herning

Nestleder av For velferdsstaten og forfatter av boka "Velferdsprofitørene":

bildet viser Linn Herning

– Av alle velferdsprofitørselskaper jeg har vært borti så er nok Orange Helse det mest problematiske. De utnytter sårbare arbeidstakere, rundlurer naive oppdragsgivere og truer enhver som tør kritisere selskapet. Det var en lykkens dag da HINAS avsluttet kontrakten med dem i helseregionene, og jeg håper alle andre oppdragsgivere følger etter.

Roar Eilertsen

Daglig leder i stiftelsen De Facto:

Bildet viser Roar Eilsertsen

– Hovedbildet er helt opplagt: Dette dreier seg om utnytting av folk i svake posisjoner. Orange Group og deres datterselskaper følger ikke lover og regler etter vikarbyrådirektivet. De praktiserer en nettolønnsordning hvor det på lønnsslippene blir uklart hvor mye som er trukket i skatt, husleie, reise og språkskole.

Sara Bell

Leder av Fagforbundet i Bergen:

Bildet viser Sara Bell

– Det har tatt tid å forstå hva Orange Helse og deres selskaper handler om. Min ærlige mening er at de rekrutterer og utnytter svært sårbare arbeidstakere som settes under ulike former for press og trusler. Vi kjenner til mennesker som har fryktet for sin personlige sikkerhet i forbindelse med at de har gitt Fagforbundet Bergen dokumentasjon omkring arbeids- og lønnsforhold i selskapet.

Siri Hvidsten

Rådgiver hos Norsk sykepleierforbund (NSF) i Hordaland:

Bildet viser Siri Hvidsten, Hordaland NSF

– Jeg er veldig skeptisk til Orange Helse etter å ha bistått en norsk sykepleier med å få den lønnen hun hadde krav på for noen år siden. De fleste som jobber for firmaet i Bergen kommune er baltiske sykepleiere. Ingen av disse har meldt seg inn i NSF og vi har hørt at de blir trua dersom de fagorganiserer seg, så ingen tør å snakke. Vi har forsøkt å få fatt i deres lønnsslipper, men det er vanskelig.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse