fbpx Orange Helse er gått etter i sømmene - heter nå Sydvest Prosjekt Hopp til hovedinnhold

Orange Helse er gått etter i sømmene - heter nå Sydvest Prosjekt

Bildet viser litauisk sykepleier "Asta"

Det omstridte vikarbyrået Orange Helse er blitt kartlagt. En komplisert selskapsstruktur i blant annet skatteparadiset Malta, er avdekket.

Aftenposten fant Nils Kristian Paulsen, daglig leder i vikarbyrået Orange Helse, i selskapsregisteret på Malta, som en del av dokumentlekkasjen Panama Papers. Avisen har i dagens utgave (29. november) sett nærmere på Paulsens selskapsstruktur. Journalistene har analysert 106 regnskaper som tilhører selskaper som er registrert i Norge, Litauen, Storbritannia og Sverige, samt skatteparadiset Malta.

«Astas» historie

Sykepleien skrev i fjor om Orange Helses tvilsomme måte å drive business på, der dårlig behandling av sykepleiere fra Litauen var en del av bildet. Vi møtte sykepleieren «Asta» som fortalte om sin erfaring med å jobbe i norske kommuner for det litauisk registrerte selskapet Orange Group Baltic, som er tilknyttet Orange Helse.

Navneskifte

Oppland Arbeiderblad skrev tidligere denne måneden at Østre Toten og Gjøvik kommune har et krav mot Orange Helse på 900 000 kroner. I sommer fikk Gjøvik kommune et brev fra Orange Helse som sa at de hadde skiftet navn til Sydvest Prosjekt AS. Dette er et annet selskap eid av Paulsen, som ble stiftet i 2007.

Forvaltningsrådgiver i Gjøvik kommune, Bjørnar Lilleby, sier til lokalavisa at de er usikre på hvordan navnebyttet vil innvirke på kravene de har mot selskapet.

Nils Kristian Paulsen har ingen kommentar til lokalavisa til hvorfor navnet er endret, men til dagens Aftenposten sier han:

– Vi så et behov for å rendyrke de forskjellige tjenesteområdene, ettersom de ofte styres av ulike lovverk og ulik arbeidsmetodikk. Derfor er Orange Helse nå delt opp i flere selskaper.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse