fbpx Hanne Charlotte Schjelderup Hopp til hovedinnhold

Hanne Charlotte Schjelderup

LederJordmorforbundet NSF
Hanne Schjeldrup-Eriksen

Innlegg av Hanne Charlotte Schjelderup som leder i Jordmorforbundet NSF:

Bildet viser et portrett av Hanne Charlotte Schelderup
Kjerkol, se til Danmark

Det er på overtid at vi tar grep og sier et rungende ja til ett sterkt offentlig helsevesen. Innføringen av helsebedrifter for over to tiår siden tok oppmerksomheten vekk fra pasient til økonomi og fra omsorg til effektivitet.

– Alle trenger jordmor

Gratulerer med dagen – alle landets jordmødre! I dag er det Den internasjonale jordmordagen i det året WHO har utnevnt til å være sykepleiernes og jordmødrenes internasjonale år.

Innlegg av Hanne Charlotte Schjelderup som leder i Jordmorforbundet NSF:

Nyfødt baby som skriker
Jordmor­mangelen i Norge er prekær

Over 50 prosent av jordmødrene sier i en undersøkelse at de har vurdert å slutte på grunn av arbeidspress, skriver leder i Jordmorforbundet NSF, Hanne Schjelderup-Eriksen.

Bildet viser en kvinne som ser på armbåndsuret sitt. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)
Vi kan ikke løpe enda fortere

Hvis jordmødre, sykepleiere og andre helsearbeidere skal løpe fortere, vil resultatet bli dårligere pasientbehandling og større helsebelastninger, mener leder i Jordmorforbundet.

Innlegg av Hanne Charlotte Schjelderup som leder i Jordmorforbundet NSF:

Gravid kvinne undersøkes av en jordmor
Jordmødre kan forebygge vold mot kvinner og barn

Vold i svangerskapet kan forårsake alvorlige helsekomplikasjoner både for den gravide og det ufødte barnet. Jordmødre kan styrke sårbare familier og forberede dem på foreldrerollen, skriver Hanne Charlotte Schjelderup, leder i Jordmorforbundet i NSF.

GRAVID: Kvinner må slippe å dra langt hjemmefra for å føde. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Sentraliseringen må reverseres

Fødselsomsorgen har utviklet seg til å bli en minimumstjeneste over hele landet. På 1970-tallet fantes det rundt 150 fødeinstitusjoner i Norge, mot færre enn 50 i dag, skriver Hanne Charlotte Schjelderup-Eriksen.

Prioriter jordmødre, nå!
Jordmortjenesten i kommunene består i dag av under 300 jordmor-årsverk som skal fordeles på over 62 000 gravide årlig. Det er langt fra nok mener Jordmorforbundet NSF.
Kvinner får ikke tilbudet de har krav på
Når det gjelder vår barselomsorg, holder rike Norge på å spare seg til fant, hevder leder i Jordmorforbundet NSF, Hanne Charlotte Schjelderup-Eriksen.
Annonse
Annonse