fbpx Humor og arbeidsglede tross trange tider Hopp til hovedinnhold

Humor og arbeidsglede tross trange tider

At kommunen i høst gikk til oppsigelser av ansatte, er en stor belastning for alle berørte, deres kollegaer, ledere, pasienter og pårørende. Foto: Colourbox (Illustrasjonsfoto)

NSF ønsker å ha medlemmer som engasjerer seg og deltar i samfunnsdebatten, skriver Karen Brasetvik.

Halden kommune har i mange år slitt med store utfordringer og dårlig økonomi. Stadige kutt i tjenestene bekymrer både ansatte og ledere. Og både Sykepleierforbundet (NSF) og andre fagforeninger har påpekt hvilke konsekvenser det har. At kommunen i høst gikk til oppsigelser av ansatte, er en stor belastning for alle berørte, deres kollegaer, ledere, pasienter og pårørende.


Stolte av jobben

Etter å ha stått i denne situasjonen i lengre tid, bestemmer noen sykehjemsansatte seg for å finne på noe morsomt sammen. De ønsker å vise hva de får til og er stolte av. Samtidig vil de vise hva de kunne få til med mer penger.

Sykehjemskoret tar oppdraget og overrasker kommunestyret med ABBA-låten «Money, money, money». (Se video nederst i saken).

Det blir filmet og lagt ut på Facebook. Medieelever ved en videregående skole lager musikkvideoen for koret.

På oppfordring fra koret deltar også ordføreren i videoen. NRK Østfold fanger opp saken. Deretter havner den på Sykepleiens nettside.


Humor i trange tider

NSF ønsker å ha medlemmer som engasjerer seg og deltar i samfunnsdebatten. Det har initiativtakerne gjort på egen hånd og helt uten innblanding fra kommunen eller NSFs tillitsvalgte.

De klarer å skape både humor og arbeidsglede tross trange tider.

De ønsker å vise hva de får til og er stolte av.

Karen Brasetvik
Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.