fbpx Karen Brasetvik Hopp til hovedinnhold

Karen Brasetvik

LederNorsk Sykepleierforbund i Østfold Send e-post

Innlegg av Karen Brasetvik som leder for Norsk Sykepleierforbund i Østfold:

Sykehuset Østfold på Kalnes.
– Sykehuset Østfold er fortsatt helt rå på deltid

Tross stor sykepleiermangel, holder Sykehuset Østfold sine sykepleiere fortsatt i deltidsstillinger. Og nå går de sågar rettens vei for å hindre at sykepleiere skal få full stilling på sin arbeidsplass, skriver Karen Brasetvik.

kalender og klokke
Heltid er sykepleiernes månelanding

115 000 sykepleiere kan gjøre en forskjell i årets valg. Så mange medlemmer har Sykepleierforbundet. Derfor spør vi alle kommunepolitikere: Hva vil ditt parti gjøre for å sikre mer heltid og bedre kvalitet i helsetjenesten?

Bildet viser mange mennesker som står på rekke og rad og en hånd som plukker opp et av menneskene
Det mangler sykepleiere, og det brukes ufaglærte

I én av fem sykepleiervakter mangler det sykepleiere. Samtidig brukes det dobbelt så mange ufaglærte som planlagt i en helsetjeneste som stadig får flere og mer alvorlig syke pasienter, skriver Karen Brasetvik.

Fra Oseberg feltsenter.
Likelønn i Lykkeland 

Norge er i seiersrus etter at alpinister og langrennsløpere av begge kjønn har sørget for gull og heder. Vi er stolte over å være best. Nå har vi sjansen til også å ta gull i likestilling og likelønn, skriver fylkesleder i NSF Østfold, Karen Brasetvik.

8. mars-toget med barteaksjon. Hovedtillitsvalgt Line Orlund i forgrunnen.
Fra 19. oktober jobber alle Unio-medlemmer gratis

Hvordan skal vi forberede våre barn på urettferdigheten de vil møte i arbeidslivet? Akseptere forskjellene, eller slåss for likeverd og rettferdighet? spør kronikkforfatterne.

Lite gjøres for å løse sykepleierkrisen

Stadig kommer nye tall fra SSB og Nav som viser en økende sykepleiermangel. Det bekymrer både arbeidsgivere og politikere. Tross stor bekymring skjer det lite, skriver Karen Brasetvik.

Karen Brasetvik
Høie, heltid og handlingslammelse

– Jobb mer heltid og stå lenger i jobb, så løser vi sykepleiermangelen, oppfordrer helseminister Bent Høie i et oppslag i Aftenposten 20. juni. Tenk om det var så enkelt … skriver Karen Brasetvik.

Karen Brasetvik, fylkesleder i Østfold NSF
Topp omdømme – bånn lønn

Mens vi er på pallplass når det gjelder omdømme, er vi på bånn når det gjelder lønn, skriver fylkesleder i NSF Østfold, Karen Brasetvik.

Høgskolen i Østfold - bilde tatt 2016.
Må selv betale for etterspurt kompetanse

I høst startet Høgskolen i Østfold et etterlengtet masterstudium i avansert sykepleie til kronisk syke. Men fire av fem studenter får ingen økonomisk støtte fra sin arbeidsgiver, skriver NSFs fylkesleder i Østfold.

Karen Brasetvik, fylkesleder i Østfold.
Blir stortingsvalget et heltidsvalg?

100 prosent stilling ledig som statsminister. 75 prosent stilling ledig som finansminister, med gode muligheter til å jobbe ekstra. 50 prosent stilling ledig som helseminister, men kan kombineres med flere departement, slik at det blir en hel stilling. Dette er hverdagen for sykepleiere, skriver Karen Brasetvik.

Sykepleiermangelen – stor bekymring, lite action

Den første du møtte i livet, var sannsynligvis en sykepleier. Jordmora som tok imot deg. Og deretter helsesøstra som har fulgt deg og din familie gjennom årlang oppfølging på helsestasjon og skolehelsetjeneste, skriver Karen Brasetvik.

Foto fra operasjonssal hvor et team opererer en pasient
Vi vil og skal være med!

- I pasientens helsetjeneste skal ingen beslutninger om meg tas uten meg. Det har vært helseminister Bent Høies mantra siden regjeringen tiltrådte høsten 2013, skriver Karen Brasetvik.

Kunne det friste med en 14,08 prosent stilling?

14, 26 og 36. Dette er verken stilkarakterer eller Lotto-tall. Det er prosenter på stillingsstørrelser som nå skal lokke Østfolds sykepleiere til kommunehelsetjenesten.

Lønnsduell anno 2016

Hvis resultatet for sykepleierne i årets lønnsoppgjør bare blir «grøt og 20 shilling», ender «ELDREBØLGEN - minutt for minutt» som en lidelse. Garantert.

Kortvakter – nei takk!

Kreativiteten er stor for å tyne ressursene i Østfolds helsetjeneste maksimalt. Nå vil arbeidsgivere bruke kortvakter for å dekke over for knapp bemanning.

Regjering på kollisjonskurs

Mens helseminister Bent Høie flagger pasientsikkerhet, vil hans kollega arbeidsminister Robert Eriksson endre vernebestemmelsene i arbeidsmiljøloven, mener Karen Brasetvik.

Vi har en moderne arbeidsmiljølov!

Det Norge trenger er en moderne arbeidsgiverpolitikk. Det gjelder særlig offentlig sektor. Og det kan regjeringen gjøre noe med, skriver Karen Brasetvik.

Innlegg av Karen Brasetvik som fylkesleder for NSF Østfold:

Er NSF Viken det rette for fremtiden?

Snart samles valgte representanter for landets sykepleiere på NSFs landsmøte. De skal velge ny ledelse og bestemme hvordan forbundet skal være organisert. Er det lurt å etablere NSF Viken allerede i 2020? spør Linda Lavik og Karen Brasetvik. 

Annonse
Annonse