fbpx – Ubekvemstillegg er ikke alt Hopp til hovedinnhold

– Ubekvemstillegg er ikke alt

– Vi mener det blir feil å kun vektlegge reduksjonen av ubekvemstillegget. For oss åpnet det seg nye muligheter da vi valgte å godta en endring, skriver LO-hovedtillitsvalgt.

I artikkelen «Hadde 40 prosent ubekvemstillegg, får tilbud om 30 prosent» i Sykepleien 27. oktober fremstår det som at vi i Fagforbundet ikke er opptatt av medlemmene våre og at vi har inngått en dårlig avtale med Frelsesarmeen.

Les også:Hadde 40 prosent ubekvemstillegg, fikk tilbud om 30 prosent

Godt fornøyd

Det er langt fra tilfellet. Selv om ubekvemstillegget nå er redusert med ti prosentpoeng, vil det bli omdisponert til grunnlønn. Ingen skal tape økonomisk på dette. Tvert imot. Medlemmene våre vil faktisk få en merkbar økning i lønnsutbetaling etter overgangen som skjer i januar.

Frelsesarmeen skal være et attraktivt sted for folk med høyskoleutdanning.

Vi er godt fornøyde med resultatet, som prioriterer lønnsøkning for lavtlønte og utjevning av forskjeller innen grupper. Samtidig skal Frelsesarmeen være et attraktivt sted for folk med høyskoleutdanning. Det vil vi jobbe med i kommende oppgjør.

Nye muligheter

Vi reagerer på at Norsk Sykepleierforbund (NSF) gir inntrykk av at vi har gitt oss for lett. Vi mener det blir feil å kun vektlegge reduksjonen av ubekvemstillegget. For oss åpnet det seg nye muligheter da vi valgte å godta en endring. Vi fikk mulighet til å få innfridd krav vi har jobbet for lenge:

Det ble likelønnsjusteringer, og et generelt kronetillegg på minimum 9000 kroner for alle og pensjon fra første krone. Det utvidede nattillegget vil også gjelder fra klokka 6.00 til 7.45. De nederste lønnsrammene fjernes. Det gis 60 prosent økning av klesgodtgjørelse for barnehageansatte. Og det vil være mer lønnsomt å jobbe helg, og vi har fått gjennomslag for økning av medlevertillegget.

Må se på helheten

Vi har også fått skriftlig garanti og sikringsbestemmelser om at ingen skal tape økonomisk på sikt etter omdisponering fra ubekvemstillegg til grunnlønn. Fagforbundet og Fellesorganisasjonens medlemmer vil, som nevnt, merke at de får økt lønn når overgangen fra ubekvemstillegg på 40 prosent til 30 prosent gjøres gjeldende.

Det er ikke lett å miste betingelser man er vant til, men man må se på helheten. Vi forstår at medlemmer i Norsk Sykepleierforbund kan være opprørte og ønsker å beholde særavtalen, men den er under oppsigelse. Vi ønsker dem lykke til med forhandlingene og håper de får til like gode resultater som oss for sine medlemmer.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse