fbpx #sykepleiermangel | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

#sykepleiermangel

72 prosent av sykepleierne i kommunene har vurdert å slutte eller bytte jobb.

Undersøkelsen

– Det er mange varsellamper som bør blinke

– Det er en belastning sykepleierne verken kan eller bør stå i over tid, mener Lill Sverresdatter Larsen etter å ha studert svarene i Sykepleiens undersøkelse. Tidligere helseminister Bent Høie (H) oppfordrer sykepleiere til å bli i jobben.

Noen har løsningene

– Hvordan rekruttere, beholde og bruke sykepleiere riktig?

– Underbemanning er selvforsterkende. For få sykepleiere på jobb fører til store arbeidsbelastninger og et stort udekket sykefravær, at sykepleiere slutter, og at tjenesten får problemer med å rekruttere, skriver forsker Heidi Gautun.

Bildet viser Synnøve Johansen

Johansens metode er veien til en ny oppgavedeling

Sykepleierne mopper gulv, vasker klær, smører brødskiver og pynter til fest og høytider. Hvor mye gjør de egentlig av slike ting i løpet av et år? I Bodø fant de ut at svaret var MYE, og nå gjør de noe med det.

Et praktisk verktøy for et bedre arbeidsmiljø

Arbeidsmiljø handler om mer enn trivsel. Det dreier seg om jobben vi gjør og hvordan vi sammen planlegger, organiserer og gjennomfører arbeidet. Stami har utviklet et verktøy for forbedring av arbeidsmiljø på sykehjem.