fbpx NSF vil ha ny Astrazeneca-vurdering Hopp til hovedinnhold

NSF vil ha ny Astrazeneca-vurdering

Lill Sverresdatter Larsen, NSF-leder

Astrazeneca-vaksinen ser ut til å være mindre effektiv mot mildt sykdomsforløp med sørafrikansk mutasjon. Sykepleierforbundet ber FHI ta en ny vurdering av vaksinering.

Natt til søndag kom over 20 000 Astrazeneca-doser til Norge. Mange av dem skal gis til helsepersonell, siden vaksinen foreløpig ikke er godkjent for personer over 65 år.

Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen ønsker imidlertid en ny vurdering fra Folkehelseinstituttet (FHI), etter at Astrazeneca lørdag kveld bekreftet at deres koronavaksine ikke ser ut til å være effektiv mot mildt sykdomsforløp som følge av den sørafrikanske varianten.

Les også: 230 sykepleiere har meldt koronasmitte som yrkesskade

Overfor NRK peker Larsen på at FHI stadig vekk gjør slike vurderinger, og at det også bør gjøres nå.

– Vi tenker at det viktige er at helsepersonell blir vaksinert med en type vaksine som både virker særlig godt for at vi får redusert smitte fra person til person, og også det at man beskytter helsepersonell mot mild og moderat sykdom, sier Larsen til kanalen.

Effektive vaksiner

Smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet sier at det ikke er grunn til å bekymre seg over at helsepersonell får Astrazeneca-vaksinen, med informasjonen som nå foreligger.

– Ikke med de opplysningene vi har til nå. Det er flere vaksiner ute. Alle er effektive. Så er det slik at vi hele tida vurderer om det skulle være noen spesielle problemstillinger knyttet til enkelte vaksiner. Vi har ikke slike opplysninger nå.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse