fbpx Norwegian Journal of Clinical Nursing Hopp til hovedinnhold

Norwegian Journal of Clinical Nursing

Silhuetter av folk som står foran et verdenskart

Nå kan kinesiske eller amerikanske sykepleiere lese våre forskningsartikler, og forfatterne kan få flere siteringer.

Vi håper leserne av Sykepleiens nettsider har lagt merke til at våre forskningsartikler også er tilgjengelige på engelsk.

Norsk sykepleieforskning ut til verden

Da jeg begynte i jobben som redaktør for Sykepleien Forskning, var et av målene mine å gjøre resten av verden kjent med forskningen til norske sykepleiere.

Tidligere redaktører hadde sørget for at våre forskningsartikler var tilgjengelige i flere databaser som SweMed, NordArt og CINAHL, men bare med norsk tittel. Og da kommer du ikke lenger enn til Sverige eller Danmark.

Profesjonell oversetting

Da Norsk Sykepleierforbund (NSF) bestemte at Sykepleien Forskning skulle bli nettbasert, var et av vedtakene at de betaler for profesjonell oversetting av alle originale forskningsartikler som er godkjent for publisering. Derfor vil dere som søker etter forskningsartikler i for eksempel CINAHL, finne oss som Norwegian Journal of Clinical Nursing / Sykepleien Forskning.

I tillegg er overskrift og sammendrag på engelsk, og snart får vi også engelske søkeord – keywords.

Engelsk artikkel i fulltekst

Hele den engelske artikkelen finner dere i fulltekst ved å klikke dere videre via DOI-nummeret, som er tilgjengelig i databasen. Hvis en kinesisk eller amerikansk sykepleier leter etter nyere forskning om eldre og ernæring, kan det godt hende at de velger å lese en av våre gode forskningsartikler om dette temaet.

Denne indekseringen på engelsk vil igjen bety at norske sykepleiere får opp sin internasjonale siteringsfaktor.

Høyere siteringsfaktor

Denne indekseringen på engelsk vil igjen bety at norske sykepleiere får opp sin internasjonale siteringsfaktor, som er viktig for dem som satser på en karriere innen forskning, både i klinikken og på høyskole eller universitet. Vi håper dette vil gjøre det enda mer attraktivt å publisere spennende forskningsresultater hos oss. 

De engelske artiklene kan også leses på våre nettsider under English Archive.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse