fbpx NSF bør være «ambulansesykepleiernes» førstevalg Hopp til hovedinnhold

NSF bør være «ambulansesykepleiernes» førstevalg

Bildet viser innleggsforfatteren i uniform foran en ambulanse

Hvis NSF-ledelsen mot formodning skulle miste fokuset, så er vi noen «ambulansesykepleiere» i Østfold som lover å minne dere på at vi finnes.

Siden jeg for cirka et år siden skrev et debattinnlegg i Sykepleien om NSF og sykepleiere i ambulansetjenestene, har det skjedd en god del. NSF, med Lill Sverresdatter Larsen i spissen, har sørget for at våre utfordringer har blitt synliggjort.

Har båret frukter

På NSFs landsmøte i 2023 er sykepleiere i ambulansetjenestene nevnt to ganger under «Innsatsområder for 2024-2027». NSF skal arbeide for:

«1.4 at utviklingen av de prehospitale tjenestene og akuttberedskapen inkluderer nødvendig sykepleierkompetanse»

«4.9 at sykepleiere og spesialsykepleiere i prehospitale tjenester og den akuttmedisinske kjede lønnes i tråd med sin kompetanse»

Det er dessverre fortsatt slik at mange ambulansetjenester ikke lønner sykepleiere i stillingsgruppe 4. NSF ved Sykehuset Østfold er blant de som har jobbet lenge og målrettet for å få til dette. Det har båret frukter. De har også prioritert sykepleiere i ambulansetjenesten i årets lokale lønnsoppgjør i tråd med landsmøtevedtaket over. Jeg har ikke hørt om spesialsykepleiere i ambulansetjenestene som lønnes i stillingsgruppe 5. 

I forbindelse med overgangsordning for godkjenning som paramedisiner, leverte NSF et godt høringssvar. Det var med på å sikre at sykepleiere med riktig kompetanse og erfaring kan søke autorisasjon som paramedisinere

Bør være førstevalg

Pensjonsalder for sykepleiere i ambulansetjenestene er per i dag 65 år. Det er fem år lengre enn våre kolleger. Vi vet ikke hva den kommende pensjonsreformen vil føre til, men vi håper at NSF vil jobbe for at vi som sykepleiere i ambulansetjenestene, skal få samme pensjonsalder som våre kolleger. Dersom man har autorisasjon som ambulansearbeider, er det fortsatt et alternativ å si fra seg sykepleieautorisasjonen ett år før man ønsker å gå av, men det burde være unødvendig. 

Jeg mener NSF fortsatt skal være et førstevalg for sykepleiere i ambulansetjenesten. Man anslår at det i dag finnes cirka 1000 sykepleiere som jobber i ambulansetjenestene, og en stor andel av disse er ikke fagorganiserte i NSF. Mange ambulansearbeidere er også i gang med sykepleierutdanning, så det blir stadig flere. Dersom man fortsetter å sette søkelyset på «ambulansesykepleiere», så tror jeg at mange flere vil velge å fagorganisere seg i NSF. Hvis NSF-ledelsen mot formodning skulle miste fokuset, så er vi noen «ambulansesykepleiere» i Østfold som lover å minne dere på at vi finnes!

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse