fbpx Trives med langvakter Hopp til hovedinnhold

Tromsø kommune: Kristin Steffensen trives med langvakter

Kristin Steffensen
ENKLERE Å VÆRE ALENEMOR: – Jeg får redusert behovet for barnevakt til to dager i måneden, sier sykepleier Kristin Steffensen. Foto: Tromsø kommune

– For meg er det en veldig god løsning med langvakter og jobbing fjerde hver helg, sier sykepleier Kristin Steffensen.

Sykepleier Kristin Steffensen jobber 100 prosent stilling ved Sør-Tromsøya sykehjem.

– Det gjorde jeg for så vidt også før jeg takket ja til tilbudet om å inngå særavtale, sier hun.

Hun har valgt å skrive under på «særavtale 3», som varer i ett år. Den innebærer langvakter hver fjerde helg med to vakter à 12,5 timer og en økonomisk kompensasjon på 20 000 kroner i året (se faktaboks nederst i saken).

Les også: Tromsø lokker med heltid og mer helgejobbing

Alenemor

For et par år tilbake ble Steffensen alenemor for datteren. Hun har derfor ekstra behov for en turnus som kan tilpasses hennes behov.

– Å jobbe langvakter på 12,5 timer lørdag og søndag hver fjerde helg passer meg utmerket, sier hun.

Da reduseres behovet for barnevakt til to dager i måneden. 

– I tillegg får jeg langhelger to ganger i måneden, sier Steffensen.

– Hvordan da?

– Etter en langhelg er det vanlig å ha fri den påfølgende mandagen. Det ville ikke jeg. Jeg jobber mandag, tirsdag, onsdag og har fri torsdag, fredag, lørdag, søndag to ganger i måneden. Jeg er veldig fornøyd med den løsningen, sier hun.

Les også: Eldreministeren vil ha tøffere helgeturnus for sykepleiere i eldreomsorgen

Bedre for «alle»

Men i tillegg til at en slik turnus passer godt inn i Steffensens livssituasjon, mener hun ordningen også er positiv for pasientene.

– Jeg får bedre kontinuitet i oppfølgingen av «mine» pasienter den helgen jeg er på jobb, og pasientene får færre sykepleiere å forholde seg til.

Hun har fått med seg at ikke alle sykepleiere synes Tromsø kommunes tre særavtaler er like bra.

– Jeg vet om et par sykepleiere som er skeptiske og mener at dette er en snikinnføring for å få sykepleiere til å jobbe oftere enn hver tredje helg. Jeg ser poenget. Men det kan være en løsning for dem som ønsker mer fri i ukedagene, sier hun.

– Men du er bare fornøyd?

– Jeg er svært fornøyd med å ha en arbeidsgiver som tilrettelegger ut ifra mine ønsker og behov. I tillegg er jo dette en frivillig ordning. Det er ingen som tvinges, sier hun.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.