fbpx – NSF undergraver sine medlemmer Hopp til hovedinnhold

– NSF undergraver sine medlemmer

Bildet viser fasaden av et bygg under oppføring, med et banner der det står Adecco Norge vokser og bygger her nytt hovedkontor
BEMANNINGSBYRÅ: En masseflukt fra sykepleieryrket kan bane vei for bemanningsbyråer, frykter innleggsforfatteren. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Helseforetaksreformen har ført til en masseflukt fra sykepleieryrket. Godt hjulpet av NSF ligger veien nå helt åpen for svære, utenlandske konsern som leier ut vikarer til blodpris, mener sykepleier Nils Erik Olsen.

Jeg har arbeidet som sykepleier i over tretti år. Jeg har vært aktiv innen fagforeningsarbeid og vært politisk engasjert i hele mitt liv.

I dag jobber jeg ved en intensivavdeling, en avdeling i enorm endring på grunn av omstillinger, effektiviseringstiltak og masse annet rart med destruktivt utfall.

Helseforetaksreformen har endt opp som en gedigen fiasko.

De fleste har vel innsett at Helseforetaksreformen har endt opp som en gedigen fiasko, med store konsekvenser for pasienter, pårørende og fagfolk. Dette blir jevnlig belyst gjennom avsløringer i media.

Min bekymring er at dette har ført til en masseflukt fra sykepleieryrket, og veien ligger nå helt åpen for svære, utenlandske konsern som leier ut vikarer til blodpris.

Masseutmeldelser

Jeg har registrert at NSF støtter disse konsernene ved at man nå finner helsides annonser i Sykepleien med svært lukrative tilbud til vikarer. På denne måten undergraver NSF sine egne medlemmers lønns- og arbeidsforhold.

Dette skaper sterke reaksjoner blant NSFs medlemmer, og jeg vet det planlegges aksjoner for masseutmeldelser fra organisasjonen.

Nå må NSF begynne å vise lojalitet til sine egne.

Nå må NSF begynne å vise lojalitet til sine egne, og ikke bare til arbeidsgivere og andre som betaler godt for seg.

Les også: