fbpx Helsevikarbyrået Orange skattegranskes i Litauen Hopp til hovedinnhold

Helsevikarbyrået Orange skattegranskes i Litauen

Bildet viser en av Orange Helses biler.

Skattemyndighetene i Litauen undersøker om det norske helsevikarbyrået har fått feilaktig skattefradrag i forbindelse med språkopplæring av vikarene.

Skattemyndighetene i Litauen undersøker om det norske helsevikarbyrået har fått feilaktig skattefradrag i forbindelse med språkopplæring av vikarene.

Vikarene får norskopplæring ved selskapets egen språkskole i Litauen før de reiser. De får ikke lønn, men et stipend dersom de består kurset, skriver Aftenposten.

Trukket for «studielån»

Tidligere praksis i selskapet var at vikarene deretter ble trukket 2,35 euro per arbeidstime for å tilbakebetale det Orange omtaler som et studielån. Etter 1850 timer, eller cirka 40.000 kroner i lønnstrekk, var kurset nedbetalt.

Mellom 2013 og 2015 har selskapet kostnadsført 22 millioner kroner for språkopplæring, og det er denne bokføringen litauiske skattemyndigheter nå skal sjekke nærmere.

– Dersom selskapet reduserer kostnaden for språkopplæring via de ansattes lønn, kan ikke disse kostnadene gi skattefradrag for selskapet, sier direktør Eglè Ramanauskienè ved den litauiske skatteetaten til Aftenposten og den litauiske nettavisen 15 min.

Endret ordning

Litauerne sier de har fått skatteinformasjon fra andre land, men vil ikke si om Norge er ett av dem.

Ledelsen i Orange har ikke svart på spørsmål om hvor stor del av kostnadene som dekkes inn gjennom lønnstrekket. I dag er tilbakebetalingsordningen endret. Orange-vikarene trekkes ikke direkte i lønn for språkopplæringen, men inngår i stedet en avtale med språkskolen om tilbakebetaling.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse