fbpx Arbeidstidsutvalget vil ha hele bakeriet Hopp til hovedinnhold

Arbeidstids­utvalget vil ha hele bakeriet

Illustrasjon av en full søppelkasse

Arbeidstidsutvalgets innstilling hører hjemme nederst i søpla på et skyllerom nært deg, skriver Tor Erlend Nordhuus

Arbeidstidsutvalget. Ikke hørt om det sier du? Du kan lese mer selv om utvalget på nettet. Ingen grunn til begeistring. Hovedpoenget er at arbeidstidsutvalget går rett i strupen på det sosiale liv til Sykepleiere og Jordmødre som jobber turnus.

Utvalget vil muliggjøre tvungen helgejobbing annenhver helg for de som går i turnus. Det går et iskaldt grøss nedover ryggen på alle mulige sykepleiere, og hva med de sykepleier-foreldre der begge jobber turnus, for de vet at en moderat øking i helgefrekvensen for dem er dramatisk for deres sosiale liv. Dette forslaget kan mer en gjerne føre til at flere sykepleiere takker for seg for godt i yrket. Ikke nok med det, arbeidstidsutvalget vil også gi utvidet adgang til lengre kveldsarbeid og flere kortvakter. Dette vil føre til negative helseeffekter. Dette bidrar ikke til rekruttering av sykepleiere heller.

Er dette kanskje en komikveld lurer du på?

Neida, utvalget mener alvor.

Er det noe håp om å demme opp dette?

De vil overføre makt og medbestemmelse bort fra tillitsvalgte og la arbeidsgiver ha styringsrett.

Hva sier så politikere om arbeidstidsutvalget, bør vi utfordre de?

Hvorfor har dette «ekspertpanelet» ingen representanter fra fagforeningene?

NSF derimot har ekspertkompetanse på arbeidstid.

Vi bør kanskje begynne å hviske litt til hverandre på vaktrommene på sykehus, i hjemmetjenesten og sykehjem landet rundt om hva som er i ferd med å skje. Om hviskingen vokser til et kor vet jeg ikke, men arbeidstidsutvalgets innstilling hører i hvert fall hjemme nederst i søpla på et skyllerom nært deg.

Dette arbeidstidsutvalget er ikke interessert i bare å ta et lite kakestykke, de vil ta HELE bakeriet!

Er dette kanskje en komikveld lurer du på?

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse