fbpx Kappløp mot bunnen Hopp til hovedinnhold

Kappløp mot bunnen

Speil, speil på veggen der! Hvem byr lavest i landet her? Svaret er ingen ringere enn regjeringens arbeidstidsutvalg.

Arbeidstidsutvalget ( NOU 2016: 1 Regulering av arbeidstid – vern og fleksibilitet) har nå foreslått å fjerne tillitsvalgte sin vetorett til å si nei til en turnus vi mener ikke er god og i henhold til de avtaler vi hittil har hatt. Dette innebærer for oss at vi må arbeide lengre arbeidsdager, oftere helgearbeid og nedkorting på hviletiden mellom vaktene. Norsk helsevesen som står foran formidable utfordringer når det gjelder rekruttering til sykepleieryrket trenger ikke denne spikeren i kista.

Regjeringen selv har erkjent disse utfordringene, men har dradd lua godt ned over både øyne og ører når den ikke klarer å komme opp med noe bedre.

Arbeidstakerorganisasjonene har heller ikke vært representert i utvalget som ble satt ned. Når en inviterer til fest og dugnad er det som oftest lønnsomt å gjøre seg attraktiv.

Regjeringen er her vel vitende om utfordringene som en ser i horisonten. Da er det et heller dårlig sjakktrekk å si at vi ønsker deg velkommen til oss hvis du er en selvplager. Vi skal tukte deg og du er herved advart. Hjertelig velkommen skal du være og ta gjerne med noen venner.

Hvis den som formidler ikke har evnen til å be andre om å dra til helvete på en slik måte at de gleder seg til turen bør en heller tie stille.

Regjeringen sitt arbeidstidsutvalg tar selvmål så det holder og burde egentlig skjermes for seg selv. Dere knuser fullstendig rekrutteringen til sykepleieryrket slik dere holder på. Vi trenger flere kolleger og dette er så absolutt ikke løsningen.

Våre hele stillinger som få har, blir ikke større av å smøre dem tynnere ut over et lengre tidsrom.

Etter som nåværende regjering er opptatt av at markedskreftene skal styre alt, er det på sin plass å opplyse at det er vi som er mangelvare og ettertraktet som sådan. Vi søker jobb hos den som er mest attraktiv for oss.

Våre hele stillinger som få har, blir ikke større av å smøre dem tynnere ut over et lengre tidsrom.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse