fbpx – Sats på helsesykepleiere i skolen Hopp til hovedinnhold

– Sats på helsesykepleiere i skolen

– Hvorfor er det så problematisk å implementere den psykiske helsen i skolen i en tid i livet der helsen virkelig blir satt på prøve? spør innleggsforfatteren.

Helsesykepleierne bør få mer tid til å undervise i psykisk helse i klasserommet. Det er en mening med at det er en helsesykepleier på skolen, så hvorfor ikke bruke enda mer av deres ressurser og kompetanse?

Slik mener jeg det vil bli enklere for elever å snakke om og åpne seg opp om hvordan de har det og dele en eventuell ensomhet. Det vil bli lettere å bli kjent med og skape tillit til helsesykepleieren.

Styrkende effekt

Helsesykepleier vil bidra til mindre ensomhet og bedre psykisk helse hos elever så tidlig at de blir bedre rustet til å håndtere psykisk helse, stress og ensomhet. Å ha samtaler hos helsesykepleier uten at en kjenner på uhelse virker forebyggende og vil ha en styrkende effekt.

En helsesykepleier har fire til fem års utdanning og er spesialisert på unges psykiske og seksuelle helse. Elevene får mange steder ikke mer glede av dette enn at hele skolen skal benytte seg av vedkommende én eller to dager i uken.

Hadde det ikke vært en idé å la helsesykepleier ha mer undervisning i klasserommet om psykisk helse? Om elevene blir møtt med en uhøytidelig, men profesjonell tilnærming og et språk og en holdning elevene kjenner igjen, vil forholdet mellom elev og helsesykepleier ikke blir så anstrengt og avstanden så stor.

Oppleves tryggere

Når politikerne kan stå under en valgkamp og fortelle at de skal ta barn og unges psykiske helse på alvor, og lovnadene kun er ord, har de hoppet ut av flyet uten fallskjerm. Det skal ikke mer til enn at helsesykepleier, som de fleste andre, kan møte opp på samme arbeidsplass, mandag til fredag, og være tilgjengelig for elevene.

Det vil styrke elevene og gjøre dem mer rustet til å ivareta seg selv og skape god egenomsorg. Om helsesykepleier er tilgjengelig på en skole hver dag, vil det også oppleves tryggere for elevene å ta kontakt med vedkommende.

Innlegget ble først publisert av Bergens Tidende.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse