fbpx – Til deg som havner på et sykehjem, ikke vær redd Hopp til hovedinnhold

– Til deg som havner på et sykehjem, ikke vær redd

Bildet viser en eldre kvinner som trener.

– Det bør, og skal, være en selvfølge at man slipper å delta på alt som skjer om man kommer på et sykehjem, skriver innleggsforfatteren.

Kjære Kari Nymo, i en kronikk skriver du at hvis du havner på sykehjem, vil du være i fred. Innlegget ditt har skapt et stort engasjement, og du har fått mange tilsvar. Og enda flere støtteerklæringer.

Les også: Hvis jeg havner på sykehjem, vil jeg få være i fred

Du er helt klar på at du ikke vil være med på arrangementer og alt som settes i gang på dagens sykehjem. Du vil være i fred. Det vil mange av dem som svarer deg også. De er redde for fremtiden. De er redde for å bli gamle på et sykehjem.

Det er ditt hjem

Kjære Kari, ikke vær redd. Det bør, og skal, være en selvfølge at man slipper å delta på alt som skjer om man kommer på et sykehjem.

Du kan slippe. Men da må sykehjemmet jobbe med personsentrert omsorg og livshistoriekartlegging. Da kalles sykehjemmet et livsgledehjem. På livsgledehjemmene er det du selv som forteller hvordan du vil ha det når du bor der.

På livsgledehjemmene skal det være godt og trygt å leve og bo. Det er ditt hjem. Og her skal det være livsglede hele livet.

Du er en viktig gjest

På livsgledehjemmene skal du bli mottatt og behandlet som en viktig gjest – en gjest som både blir sett og hørt.

På livsgledehjemmene spør de «hva er viktig for deg?» Du vil få omsorg som er tilpasset akkurat deg, og din livshistoriekartlegging sikrer at aktivitetene er tilpasset akkurat dine interesser og din nåværende mestringsevne.

På et livsgledehjem er det du selv som setter grenser og bestemmer hva du ønsker og ikke ønsker å delta på. Spør om du kan få bo på et livsgledehjem istedenfor.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse