fbpx Reaksjoner hos personer med omsorgsansvar for intensivpasienter Hopp til hovedinnhold

Reaksjoner hos personer med omsorgsansvar for intensivpasienter

Illustrasjon for nye doktorgrader
Illustrasjon: Mostphotos / Hilde Rebård Evensen Illustrasjon: Mostphotos / Hilde Rebård Evensen

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

Omsorgspersoner kan få psykiske utfordringer når familiemedlemmet legges inn på intensivavdeling.

« Symptoms, post-traumatic stress and quality of life in family caregivers of intensive care unit patients - a longitudinal study »

I sin doktorgradsavhandling har intensivsykepleier Hanne Birgit Alfheim studert ulike symptomer, posttraumatisk stress og livskvalitet hos omsorgspersoner det første året etter et familiemedlem ble innlagt på intensivavdeling. Totalt er 211 omsorgspersoner inkludert i studien, og bedt om å fylle inn et spørreskjema 1, 3, 6 og 12 måneder etter innleggelsen. Over halvparten oppga i starten høye nivåer av symptomer på posttraumatisk stress.

  • Doktorand: Hanne Birgit Alfheim
  • Disputas: 6. november 2019
  • Utgått fra: Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Oslo
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.