fbpx Søvn hos sykehjemspasienter med demens Hopp til hovedinnhold

Søvn hos sykehjemspasienter med demens

Illustrasjon for nye doktorgrader

Smerte, søvn og depresjon henger ofte sammen, og personer med demens er en utsatt gruppe. En ny doktoravhandling ser nærmere på hva som kan hjelpe.

« Sleep in Nursing Home Patients: Clinical Assessments and the Effects of Pain Treatment on Sleep »

Forskning har påvist sammenhenger mellom søvnforstyrrelser, depresjon og smerter. Personer med demens er en utsatt gruppe i denne sammenheng og kan samtidig ha utfordringer med å formidle symptomer utad. I sin avhandling har sykepleier Kjersti Marie Blytt blant annet sett på påliteligheten til de kliniske kartleggingsverktøyene Cornell Scala for Depression in Dementia (CSDD) og Neuropsychiatric Inventory – Nursing Home Version (NPI-NH). Hun har også sett på hvilke effekter smertebehandling kan ha på søvn hos sykehjemspasienter med demens og depresjon.

  • Doktorand: Kjersti Marie Blytt
  • Disputas: 18. juni 2019
  • Utgått fra: Universitetet i Bergen

0 Kommentarer

Annonse
Annonse