fbpx Telemedisinsk oppfølging av diabetisk fotsår Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Telemedisinsk oppfølging av diabetisk fotsår

Dette er en presentasjon av en doktorgrad. Hvis du vil lese selve avhandlingen, må du ta kontakt med doktoranden eller utdanningsinstitusjonen.

<< Diabetic foot ulcers – predictors of healing time and aspects of telemedicine follow up >>

Doktoranden har studert hva som påvirker heling av diabetesrelaterte sår, samt pasienterfaringer og effekt av telemedisinsk oppfølging. Studien kunne ikke påvise forskjeller i sårtilhelingstid, overlevelse eller konsultasjon, mellom pasienter som fikk tradisjonell oppfølging og dem som fikk telemedisinsk oppfølging. Det var derimot færre amputasjoner i gruppen som fikk telemedisinsk oppfølging.

  • Doktorand: Hilde Smith-Strøm
  • Disputas: 16. februar
  • Utgått fra: Institutt for global helse og samfunnsmedisin, Universitetet i Bergen
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.