fbpx Redusert liggetid med god pasientinformering Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Redusert liggetid med god pasientinformering

Dette er en presentasjon av en doktorgrad. Hvis du vil lese selve avhandlingen, må du ta kontakt med doktoranden eller utdanningsinstitusjonen.

<< Enhanced recovery after colorectal surgery – a randomized study of optimized perioperative treatment with an emphasis on patient counselling >>

Studien indikerer at liggetiden etter kirurgi kan reduseres betraktelig – fra åtte til fem døgn – dersom sykepleiere får gitt god informasjon og veiledning til pasientene før og etter operasjonen. Med utgangspunkt i tilnærmingen «Enhanced recovery after surgery» (ERAS) ble liggetiden signifikant redusert hos både eldre og yngre pasienter, selv om man ikke kunne påvise redusert sykelighet etter operasjon.

  • Doktorand: Håvard Mjørud Forsmo
  • Disputas: 17. oktober 2017
  • Utgått fra: Klinisk institutt K1, Universitetet i Bergen
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.