fbpx Redusert liggetid med god pasientinformering Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Redusert liggetid med god pasientinformering

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

<< Enhanced recovery after colorectal surgery – a randomized study of optimized perioperative treatment with an emphasis on patient counselling >>

Studien indikerer at liggetiden etter kirurgi kan reduseres betraktelig – fra åtte til fem døgn – dersom sykepleiere får gitt god informasjon og veiledning til pasientene før og etter operasjonen. Med utgangspunkt i tilnærmingen «Enhanced recovery after surgery» (ERAS) ble liggetiden signifikant redusert hos både eldre og yngre pasienter, selv om man ikke kunne påvise redusert sykelighet etter operasjon.

  • Doktorand: Håvard Mjørud Forsmo
  • Disputas: 17. oktober 2017
  • Utgått fra: Klinisk institutt K1, Universitetet i Bergen
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.