fbpx Forebygging av overdosedødsfall med nesespray Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Forebygging av overdosedødsfall med nesespray

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

<< Opioid overdoses and overdose prevention: The establishment of take-home naloxone in Norway >>

Opiatmotgiften nalokson har lenge vært brukt av helsepersonell til førstehjelp ved overdoser. Sykepleier Madah-Amiri og hennes medarbeidere har sett på om utdeling av og opplæring i bruk av nalokson nesespray til brukere, pårørende og ansatte i lavterskeltiltak for rusmiddelbrukere kan bidra til å redusere antallet overdosedødsfall.

  • Doktorand: Desiree Madah-Amiri
  • Disputas: 31. oktober 2017
  • Utgått fra: Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Oslo
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.