fbpx Forebygging av overdosedødsfall med nesespray Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Forebygging av overdosedødsfall med nesespray

Dette er en presentasjon av en doktorgrad. Hvis du vil lese selve avhandlingen, må du ta kontakt med doktoranden eller utdanningsinstitusjonen.

<< Opioid overdoses and overdose prevention: The establishment of take-home naloxone in Norway >>

Opiatmotgiften nalokson har lenge vært brukt av helsepersonell til førstehjelp ved overdoser. Sykepleier Madah-Amiri og hennes medarbeidere har sett på om utdeling av og opplæring i bruk av nalokson nesespray til brukere, pårørende og ansatte i lavterskeltiltak for rusmiddelbrukere kan bidra til å redusere antallet overdosedødsfall.

  • Doktorand: Desiree Madah-Amiri
  • Disputas: 31. oktober 2017
  • Utgått fra: Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Oslo
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.