fbpx Høyre vil ha vaksineplikt for helsepersonell Hopp til hovedinnhold

Høyre vil ha vaksineplikt for helsepersonell

Bildet viser vaksine mot virusinfeksjon.

Høyres Erlend Svardal Bøe sier til VG at han vil stille strenge krav til helsepersonell med pasientkontakt om å vaksinere seg.

Siden helsepersonell jevnlig er i kontakt med pasienter som er sårbare eller i risikogruppen for smittsomme sykdommer, er vaksinering ekstra viktig, fremholder stortingsrepresentant Erlend Svardal Bøe overfor VG.

Målet er 75 prosent

– Da er det ekstra viktig at helsepersonell med pasientkontakt vaksinerer seg. Pasientsikkerheten må alltid komme først, sier Bøe, som sitter i Stortingets helse- og omsorgskomité.

Bøe var politisk rådgiver og statssekretær i Helsedepartementet under Bent Høie under koronapandemien.

Norge har et mål om en vaksinasjonsgrad på 75 prosent for helseansatte, men nå vil Høyre gjøre det påbudt.

– Dette er et yrkeskrav

– Jeg synes Ingeborg Senneset i Aftenposten sier det godt. Dette er ikke vaksinetvang. Det er et yrkeskrav. Og det handler om at vi setter pasientsikkerhet først. Om det ikke er mulig, så kan personen i ytterste fall ikke jobbe som helsepersonell, sier Bøe.

Statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt (Ap) er kritisk, og understreker at det er et viktig prinsipp for regjeringen at vaksinering er frivillig.

– Det har vi lang tradisjon for i Norge, og vi har svært høy vaksinedekning.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Birgit Lie Haugen

intensivsykepleier
11 måneder 1 uke siden

Ser at FHI selv etterlyser mer forskning på effekten av influensavaksinen. Da er det vel viktig at før en går in på et så drastisk vedtak at en sikrer at det er fagfellevurderte store studier som kan vise til færre innleggelser og lavere sykefravær om dette skulle bli en realitet

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse