fbpx Foreningen for barnepalliasjon kan bli lagt ned Hopp til hovedinnhold

Foreningen for barnepalliasjon kan bli lagt ned

leder av foreningen

Styret for Foreningen for barnepalliasjon vedtok torsdag å foreslå for generalforsamlingen at foreningen avvikles.

Styreleder Ansgar Gabrielsen opplyser dette til Fædrelandsvennen før generalforsamlingen som finner sted onsdag 12. april.

Generalforsamlingens oppgave er å velge nytt styre, men valgkomiteen har ikke funnet noen kandidater. Ingen av dagens styremedlemmer vil fortsette. Resultatet kan altså bli at generalforsamlingen bestemmer at foreningen legges ned.

Foreningen for barnepalliasjon (FFB) ble stiftet i 2009, en landsdekkende forening som har jobbet for at barn og unge skal få tilgang til et helhetlig tilbud om barnepalliasjon i Norge. FFB har vært lokalisert i Kristiansand, og bygget det etter hvert omstridte senteret Andreas Hus.

– Jeg er sint

Tidligere grunnlegger og generalsekretær Natasha Pedersen reagerer på styrets vedtak.

– Jeg er sint, men ikke overrasket i det hele tatt over at dette er foreslått. Det står i stil med styreleder og styrets tidligere vedtak. Hele foreningen termineres. Styreleder har tatt på seg for store sko, hevder Pedersen.

Hun er fortsatt medlem i foreningen og mener det er spilt inn gode kandidater til styret.

Alle er sagt opp

Det har stormet rundt foreningen i det siste. Foreningen må betale tilbake flere millioner kroner til staten etter gransking av pengebruk.

Alle ansatte er sagt opp, og foreningen skal selge leilighet og bil for å innfri kravet fra Helsedirektoratet om å betale tilbake 4,2 millioner og 448 000 kroner til Lotteri- og stiftelsestilsynet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse