fbpx Hjemmetjenesten har høyest sykefravær Hopp til hovedinnhold

Hjemmetjenesten har høyest sykefravær

Hjemmesykepleier legger medisiner oppi en dosett.

Sykefravær over 16 dager i hjemmetjenesten er på 7,7 prosent. Det er nesten dobbelt så høyt som snittet i Norge, ifølge Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).

Ifølge arbeidsmiljøinstituttet er hjemmetjenesten den arbeidsplassen i Norge hvor leger skriver ut mest langtidssykmelding, skriver NRK.

Sykefravær over 16 dager er på 7,7 prosent for de ansatte – nesten dobbelt så høyt som snittet i Norge.

Ifølge Stamis statistikk er de ansatte i hjemmetjenesten mest psykisk utmattet etter jobb, og de topper statistikken for ryggplager. Sammen med de som jobber på sykehjem, har de mest muskel- og skjelettplager og søvnvansker.

De har også betydelige psykiske plager, ifølge statistikken.

2 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Linn

Sykepleier
1 year 5 months siden

Dette er ikke overraskende… dessverre.
Selv vært en del av statistikken. Og er en av mange grunner til at jeg valgte å legge vekk uniform og skilt.
Takket for meg etter 12 år i kommune helsetjenesten og valgt å gå en annen vei faglig. Skal ikke tilbake i uniform eller turnus.
Det er synd utviklingen går den veien.. personlig savner jeg å jobbe med faget og ikke minst alle brukerne/pasientene.

Ingrid

Sykepleier
1 year 5 months siden

Ikke overrasket jeg heller. Hverdagen i hjemmesykepleien er preget av både høyt tidspress, mye ansvar og stor belastning fysisk/psykisk. Da jeg jobbet i hjemmesykepleie opplevde jeg mye arbeid i ugunstige arbeidsstillinger (f.eks. stell i lav seng, sårskift av pasient som ikke klarte å løfte benet og forflytninger inne på trange bad blant annet). Man er også ute i all slags vær i bare en tynn overdel og bukse. Mange av pasientene røykte inne i leilighetene sine, og selv om de stumpet røyken i det jeg kom inn døra, førte det til svært dårlig inneklima i mange hjem. Det var også kort hviletid mellom vakter, når man sluttet kl. 23 på kvelden og skulle være tilbake kl 07.00 eller 07.30. Jobbet ofte en halvtime overtid på kvelden, ble ikke mye tid til søvn og hvile mellom vakter da.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse