fbpx Aldri har flere sykepleiere blitt valgt inn på Stortinget Hopp til hovedinnhold

Aldri har flere sykepleiere blitt valgt inn på Stortinget

NSF-leder og stortingskvinne Eli Margrethe Kristiansen

Siden daværende NSF-leder Eli Kristiansen ble valgt inn på Stortinget i 1977, har minst 24 andre sykepleiere fulgt i hennes fotspor. Etter årets valg, ser det ut til at hele åtte får plass.

Etter årets stortingsvalg ligger det an til at åtte sykepleiere får æren av å representere sine respektive partier og velgere de neste fire årene.

Det har, såvidt Sykepleien kjenner til, aldri vært flere sykepleiere på Stortinget.

Men det har vært like mange.

Også i perioden 2009–2013 var nemlig åtte av de 169 mandatene besatt av politikere med utdanning og praksiserfaring som sykepleiere.

Les også:Hun går fra 33,22 prosent sykepleierstilling til full jobb på Stortinget

De åtte som etter alt å dømme får fast plass i perioden 2021–2025 er Åse Kristin Ask Bakke (Ap), Kari Henriksen (Ap), Kathy Lie (SV), Olaug Vervik Bollestad (KrF), Ingjerd Schou (H), Tone Wilhelmsen Trøen (H), Lisa Marie Ness Klungland (Sp) og Anja Ninasdotter Abusland (Sp).

(Artikkelen fortsetter nedenfor tabellen. Ser du feil eller noen som mangler, så gi gjerne beskjed.)


 

Flest fra Arbeiderpartiet

Om vi inkluderer den kommende periodens representanter, vil totalt sju av sykepleierne på Stortinget ha representert Arbeiderpartiet, mens Høyre og Kristelig Folkeparti begge har har hatt fem representanter hver.

Blant de innvalgte sykepleierne finner vi flere som også har inntatt ministerposter, som Anne Enger (Sp), Laila Dåvøy (KrF) og Olaug Bollestad (KrF).

Den høyest rangerte sykepleieren på Stortinget til nå, er likevel Tone Wilhelmsen Trøen (H), som i posisjonen som stortingspresident, formelt er nummer to etter kongen ifølge Hoffrangreglementet.


 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse