fbpx Ny politisk allianse krever omkamp om Ullevål Hopp til hovedinnhold

Ny politisk allianse krever omkamp om Ullevål

Bildet viser Ullevål sykehus, Oslo universitetssykehus OUS.

I en felles uttalelse samler alle partiene i Oslo, unntatt Høyre og Arbeiderpartiet, seg om å kreve omkamp om Ullevål sykehus.

Det skriver Dagsavisen [for abonnenter].

Ifølge avisen står det i uttalelsen at partiene kommer til å stemme nei til ny reguleringsplan for nye Gaustad sykehus når dette kommer til behandling i bystyret til høsten.

Alle minus Ap og H

Målet er å presse Stortinget til å si nei til Gaustad som nytt sykehus på bekostning av Ullevål ved behandlingen av statsbudsjettet til høsten.

Uttalelsen fra alliansen som består av Rødt, SV, Senterpartiet, KrF, Folkeaksjonen Nei til Bompenger (FNB), Miljøpartiet De Grønne, Venstre, Frp og Helsepartiet, blir presentert i bystyret. Onsdag har de ni partiene innkalt til pressekonferanse, ifølge Aftenposten. Beredskapsminister Ingvill Smines Tybring-Gjedde (Frp) skal også delta.

Sterkt kritisert

Arbeiderpartiet og Høyre, som til sammen har 39 av de 59 plassene i Oslo bystyre, har ikke skrevet under på uttalelsen. Oslo Arbeiderparti begrunner dette med at de ikke er enige i alle punktene i oppropet, mens Høyre ønsker at Helse Sør-Øst fortsetter med sykehusplanene som nå ligger på bordet.

I 2016 vedtok styret i Helse Sør-Øst å legge ned Ullevål sykehus og bygge et nytt, stort regionsykehus på Gaustad, samt lokalsykehus på Aker. Planene er godkjent av helseminister Bent Høie (H), men de har møtt kraftig kritikk.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse