fbpx Heltidsbarometeret: Se alle stillinger som er blitt utlyst i ditt område Hopp til hovedinnhold

Heltidsbarometeret: Se alle stillinger som er blitt utlyst i ditt område

Skjermdump Heltidsbarometeret

Hvor mange heltidsstillinger har kommunen din eller sykehuset du jobber ved lyst ut de siste to årene? NSFs nylanserte heltidsbarometer gir deg svar.

Sykepleierforbundet har lansert Heltidsbarometeret, som de håper vil være et nyttig verktøy for tillitsvalgte og arbeidsgivere i kampen for å få opp heltidsandelen i både kommuner og sykehus.

Det er Retriever som har samlet inn oversikt for NSF over hvor mange heltids- og deltidsstillinger for sykepleiere som ble utlyst de siste to årene. Ifølge oversikten går det riktig vei. Det lyses ut flere heltidsstillinger nå enn tidligere.

– Men det er store geografiske forskjeller, skriver NSF i en pressemelding.

Sykepleien får opplyst at Heltidsbarometeret vil bli oppdatert i begynnelsen av hver måned fremover.

38 000 stillinger

Heltidsbarometeret rommer totalt 38 000 stillinger, som er samlet inn i løpet av de to siste årene.

Telemarks kommuner har lyst ut færrest heltidsstillinger. Kun 33 prosent av utlysningene var heltid. I den andre enden av skalaen troner kommunene i Troms. 69 prosent av sykepleierstillingene som ble utlyst, var heltid.

Også når det gjelder utlysning av heltidsstillinger i sykehus, havner Telemark nederst på lista. Bare 20 prosent av utlysningene var heltid. Finnmarkssykehuset er flinkest i klassen. Her ble 75 prosent av stillingene utlyst som heltid.

Nyttig verktøy

– Det lyses nå ut flere hele stillinger enn for to år siden, men det er fortsatt mange kommuner og sykehus som ikke har noen strategi for å få flere heltidsstillinger. Heltidsbarometeret vil være et nyttig verktøy i arbeidet med å få flere hele stillinger både for arbeidsgivere og for våre tillitsvalgte, sier Eli Gunhild By, forbundsleder i Sykepleierforbundet i en pressemelding.

Heltid gjør at ansatte opparbeider seg fulle arbeidstakerrettigheter, som pensjon, sykepenger, forutsigbar lønn, arbeidstid og fritid.

Her kommer du til NSFs Heltidsbarometer

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse