fbpx Just Ebbesen går av som administrerende direktør i Sykehuset Østfold Hopp til hovedinnhold

Just Ebbesen går av som administrerende direktør i Sykehuset Østfold

Just Ebbesen

Økende uro har ført til at sykehusdirektør Just Ebbesen valgte å gå av. Dette ble gjort klart under et ekstraordinært styremøte søndag kveld.

– Det er en økende uro rundt sykehuset i offentligheten som handler om korridorsenger og negative pasientopplevelser. Fokuset den siste tiden har dreid mot meg som leder, Just Ebbesen i en pressemelding.

LES: Styres Sykehuset Østfold forsvarlig? Politikerne vil ha svar

Sykehuset trenger ro

Ebbesen har vært administrerende direktør siden våren 2009.

– Jeg ser at SØ ikke er tjent med at organisasjonen skal lide under et slikt press. Sykehuset har de siste ukene vist en positiv beleggsutvikling. Det er viktig at sykehuset nå får ro til å fokusere på gjennomføringen av de siste oppgavene som skal på plass før Vestby kommune blir en del av opptaksområdet 2. mai i år. Ut fra en totalbetraktning ser jeg det derfor som best for Sykehuset Østfold at jeg i samråd med styreleder trer ut av min stilling nå, sier Just Ebbesen.

Grunnen til at direktøren gikk

Dagens medisin skriver at den konkrete årsaken til at Ebbesen valgte å gå av handler om at Sykehuset Østfold skulle overta ansvaret for spesialisthelsetjenester for befolkningen i Vestby som etter planen skulle skje 2. mai i år.

Vil ikke kommentere

På styremøtet 9. april ble det imidlertid bestemt å utsette overføringen av somatiske pasienter til september. Pasienter i psykisk helsevern skal overføres som planlagt.

Ifølge Dagens Medisin hadde ikke styret tillit til forsikringene fra Ebbesen om at Sykehuset Østfold kunne håndtere enda flere pasienter nå.

Sykepleien har forsøkt å få bekreftet at dette er den direkte årsaken til at direktøren gikk av. I en e-post skriver informasjonsavdelingen at de ikke har kommentarer ut over det som er sagt i pressemeldingen.

Sykehuset bekrefter imidlertid at ledelsen vil møte østfoldbenken på Stortingen som avtalt onsdag 25.april.

Ferske nyheter

NSFs fylkesleder i Østfold, Karen Brasetvik, har også fått med seg nyheten.

– Det er ikke så mye annet å si enn at vi må se fremover.

Viseadministrerende direktør, Irene Dahl Andersen, ble innsatt som konstituert direktør på søndagens ekstraordinære styremøte.

– Jeg tror ikke hun vil bli ny fast direktør, sier Brasetvik.

Krevende jobb

Fylkeslederen er klar på at å styre et sykehus er krevende.

– At sykehusdirektøren går av er det en viktig hendelse for oss i Østfold. Sykehuset er i tillegg den største arbeidsplassen i fylket.

Selv om det har vært mye bråk i det siste, mener Brasetvik bildet ikke er helsvart.

– Sykehuset Østfold gjør mye bra, og mange pasienter får gode tjenester. Men det er også mye som sykehuset må bli bedre på, og som det jobbes med.

(Saken ble oppdatert 13.30, 24.april 2018)

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse