fbpx Fant slurv med håndhygienen i nord Hopp til hovedinnhold
Observerte 69 tilfeller:

Fant slurv med håndhygienen i nord

Slurver med håndhygiene ved Universitetssykehuset i Nord Norge.

Kun 19 prosent fulgte håndhygienekravene da de var i kontakt med pasienter, viser en observasjonsundersøkelse ved Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Kristin Olsen observerte pasientbehandlingen ved noen avdelinger i UNN Breivika (Universitetssykehuset i Nord-Norge). Kun 19 prosent av helsepersonellet hun observerte oppfylte kriteriene for håndhygiene, skriver forskning.no.

Beskytter seg selv

Resultatet viste at kun 28 prosent av de ansatte spritet hendene før pasientkontakt. 46 prosent spritet hender etter kontakt med pasientens omgivelser. 

Prosentene er beregnet ut fra 69 registrerte tilfeller. Dette inkluderer samme pasient flere ganger, samt noen av de samme ansatte for hver pasient. 

– Dette kan tyde på at de ansatte i hovedsak spriter hendene for å beskytte seg selv for bakterier fra pasienten, men man må ikke glemme at man også skal beskytte pasienten, sier medisinstudent Kristin Olsen på Universitetet i Trømsøs nettside.

Hanskeslurv

Det ble også slurvet med hansker:

– De ansatte beskytter seg selv med hansker, men de tar gjerne på tastatur og klør seg i håret med de samme hanskene som de behandler pasienten med.

– Skuffende

Torni Myrbakk er smittevernoverlege ved UNN. Hun sier til UiTs nettside at man ikke må svartmale situasjonen helt, siden det er gjort få observasjoner under en begrenset tidsperiode.

– Uansett så håper jeg på en forbedring, så hvis disse skuffende funnene resulterer i at ansatte hos oss blir bedre på håndhygiene, har vi oppnådd noe positivt. Det er også besluttet at alle ansatte ved UNN HF skal gjennomgå et obligatorisk e-læringskurs i håndhygiene, sier Myrbakk.

Les mer:
Gyllen smitte

Hver tredje sykehusansatt vasker ikke hendene etter dobesøk

Bruk såpe og vann etter dobesøk


0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse