fbpx – Provoserende nedsnakking av sykepleiere Hopp til hovedinnhold

– Provoserende nedsnakking av sykepleiere

Solveig Kopperstad Bratseth

Manglende respekt for sykepleierkompetanse skaper konflikten i Kreftforeningen. Det mener Solveig K. Bratseth, nestleder i Norsk Sykepleierforbund.

Håkon Haugli og Abelia har sagt at Norsk Sykepleierforbund (NSF) stadig fremmer nye påstander når vi påpeker at denne konflikten handler om verdsettelse av sykepleiernes kompetanse. Dette er en underlig påstand. Sykepleierkompetansen har hele tiden vært viktig i denne saken. Motpartens manglende respekt for denne, samt for opparbeidete rettigheter i arbeidslivet har skapt konflikten og dette tror jeg alle andre enn Kreftforeningen nå har fått med seg.

Må komme på banen

NSF har ikke fått noen invitasjon til ny dialog, mens NSFs dør hele tiden står åpen for å finne en løsning. Jeg er oppriktig bekymret på vegne av kreftsaken hvis Kreftforeningen ikke snart kommer på banen for å løse denne saken.

Provoserende nedsnakking

Det blir stadig mer alvorlig ettersom pasienter, pårørende og etterlatte ikke får det tilbudet de er vant til på Kreftlinjen eller Varde-sentrene. Kreftforeningen er opptatt av å si at tjenestene er upåvirket av at spesialsykepleierne er ute i streik. Dette er en provoserende nedsnakking av betydningen av sykepleiernes kompetanse.

Ta sine sykepleiere på alvor

Organisasjoner med mer enn en million medlemmer har støttet oss i denne viktige kampen. Kreftforeningen bør spørre seg selv hvorfor de ikke finner støtte for sitt syn andre steder i denne saken. Hvis de skal komme ut av denne konflikten må de ta sine sykepleiere på alvor og holde løftene de ga om at ingen skulle miste opparbeidete rettigheter som følge av bytte av organisasjon fra Virke til NHO.

LES: NSF varsler ny opptrapping av sykepleierstreiken

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse