fbpx Sykepleieres kompetanse i legemiddelhåndtering Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Sykepleieres kompetanse i legemiddelhåndtering

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Safe medication management. Evaluation and development of medication competence in registered nurses »

Simonsen har sett på sykepleieres kunnskap om og håndtering av legemidler i både spesialist- og primærhelsetjenesten, og konkluderer med at det er behov for å styrke deres kunnskaper på feltet. Hun fant blant annet det generelle kunnskapsnivået gjerne ble etablert første året i jobb, og at det utvikles lite etter det.

  • Doktorand: Bjørg Simonsen
  • Disputas: 28. november
  • Utgått fra: NTNU Gjøvik
Les også:

Skriv ny kommentar

Kommenter artikkel
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.