fbpx Trukket tilbake: Dissosiativ identitetsforstyrrelse: Spiller noen skuespill? Hopp til hovedinnhold

Trukket tilbake: Dissosiativ identitetsforstyrrelse: Spiller noen skuespill?

Dette er en fagartikkel som er kvalitetssikret og godkjent av Sykepleiens fagredaktører.

Hovedbudskap

Artikkelen er trukket tilbake.

PDF av artikkelen finnes her: Dissosiativ identitetsforstyrrelse: Spiller noen skuespill?

Jørn Terje Hømandberg
,  
Sykepleiestudent
 
|  05.07.2022

Fagfellevurdert

Er dette skrivet fagfellevurdert og i såfall av hvem?

Sykepleien
,  
  |  05.07.2022

Fagfellevurderte forskningsartikler

Hei, Jørn Terje Hømandberg
Denne artikkelen er en fagartikkel, det vil si at den ikke er fagfellevurdert forskning. Slike artikler er merket med "fagfellevurdert forskning". Du finner en oversikt over dem her, ordnet etter tema: https://sykepleien.no/forskning/2016/12/artikkelkatalogen-fagfellevurde…
Mvh
Sykepleien

Elin Thorsen
,  
Sosionom
 
|  05.07.2022

En skadet barnehjerne

Jeg leser artikkelen med en blanding av uro og interesse, det bekymrer meg at den fremmer så mange påstander. Undrer meg på hvordan den ville sett ut med forankring i nyeste forskning på en skadet barnehjerne og konsekvensene det gir. "Begge diagnosene kjennetegnes av et patologisk behov for oppmerksomhet, rotløshet, selvskading, kriminelle utspill, dårlig impulskontroll og manglende konsekvenstenkning." - kan nettopp være tegn på en alvorlig skadet barnehjerne og et forstyrret tilknytningssystem. Å bli utsatt for komplekse traumer i førsspråklig alder er ekstremt skadelig.

Kommenter artikkel
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.