fbpx Samleartikkel: Min jobb | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Verdens beste jobb

Mandag 15. april er søknadsfrist for sykepleieutdanningen. Her kan etternølere og tvilere lese om sykepleiere og jobbene deres.

Sykepleieren fikk fatigue. Nå hjelper hun andre som er rammet

På St. Olavs hospital får pasienter med revmatologiske sykdommer tilbud om fatiguesamtale. – Mange kan lære og leve mye bedre med den ubudne gjesten, sier Emma Othilie Lorentzen.

– Jeg har jo verdens beste jobb

– Å ha verdens beste yrke er fantastisk. Det er mange sykepleiere som slutter, så det er greit for andre å vite at det er mulig å trives, sier Anders Bergman. 

– Spraye og puste samtidig er vanskelig

– Når vi skal tolke spirometrikurver, må vi vite at pasienten har utført testen rett. Det er først da vi kan bruke diagnostikken riktig, sier astma- og allergisykepleier Turi Nestegård.

– For mange er det tabu å snakke om døden

– Pasientmøtene er det jeg liker aller best, sier Kent Andreas Solgård, kreftsykepleier på Diakonhjemmet sykehus. Han jobber tett på liv og død, og det påvirker hvordan han selv ser på livet.

– Vi tenker fremover, alltid et stepp foran kirurgen, sier operasjonssykepleieren

På Ullevål sykehus har Marianne Jungersen jobbet som operasjonssykepleier i over 30 år. – Vi må alltid tenke «hva kan skje nå», sier hun.

– De som trenger det mest oppsøker sjelden hjelp

– Blant mine elever har ikke selvskading økt de siste årene. Men det er skamfullt tema, så de som trenger støtte oppsøker ofte ikke hjelp selv, sier helsesykepleier Ida Uldal.

Endokrinologi er et fagfelt som vi opplever at enkelte har lite kjennskap til

Ved seksjon for spesiell endokrinologi på Rikshospitalet jobber det fire sykepleiere. De jobber selvstendig i et fagfelt som ikke har spesialutdannelse i Norge.

En jordmor gjør mye mer enn å ta imot barn

Både smerte og smertebehandling kan være – Jeg brenner for kvinnehelsen og ønsker at kontakt med jordmor i forbindelse med svangerskap, fødsel og barsel blir et reelt tilbud til alle kvinner, sier Mariella Clausen.

– Barn er den mest krevende pasientgruppen jeg har møtt

Nyfødte fødes med komplikasjoner, barn har diabetes og nyresvikt, er multihandikappede eller har stikkevegring. – Vi er gode på voksenbehandling, men sykepleie til barn er noe helt annet, sier Elisabeth Figenschou.

Her gir sykepleierne helsehjelp til personer som selger sex

Ved denne lille klinikken i Oslo kan brukerne kalle seg hva de vil, bare de husker kallenavnet sitt selv. Her kommer mennesker som ikke vil, eller kan få, tjenester gjennom den vanlige helsetjenesten.

Hjernen voktes på nevrologisk

– Når det kommer til overvåkning av hjernen, bruker vi ikke så mye avansert utstyr. Det er den kliniske vurderingen som er vårt redskap, sier Christian Furebotten. Han jobber som nevrosykepleier.

– På intensiven er du nærmere døden enn livet

Sandra Karoliussen Hammer og Marit Nyhus er intensivsykepleiere på ulike sykehus. Den ene er nyutdannet, den andre har bred erfaring. De jobber for å redde liv.

Annonse
Annonse