fbpx Sykepleier klaget inn etter møte med pasient på byen Hopp til hovedinnhold

Sykepleier klaget inn etter møte med pasient på byen

En sykepleier og en tidligere pasient møttes på et utested. Nå er sykepleieren klaget inn for brudd på taushetsplikten.

Statsforvalteren i Møre og Romsdal har åpnet tilsynssak mot en sykepleier etter det som påstås å være et pikant gjensyn med en pasient på byen. Det skriver lokalavisen Tidens Krav [bak betalingsmur].

Uenige om hva som ble sagt

Den tidligere pasienten hevder sykepleieren sa til ham på et utested at hun har sett kjønnsorganet hans og invitert til seksuell omgang. Sykepleieren sier det er løgn. En bartender skal ha observert de to og sagt at samtalen hadde seksuelt innhold, ifølge Tidens Krav.

Pasienten leverte i januar en klage mot sykepleieren for brudd på taushetsplikten. I februar sendte Helse Møre og Romsdal en bekymringsmelding til statsforvalteren i fylket. Statsforvalteren åpnet deretter åpnet tilsyn for å granske påstandene fra den tidligere pasienten.

Hevder hun ble oppsøkt

Sykepleieren innrømmer at hun har møtt mannen, men bestrider altså innholdet i anklagene. Kvinnen beskriver stemningen på utestedet i Kristiansund den aktuelle kvelden som høy, og at de spøkte og snakket mye. Hun skriver at det var pasienten som nå har klaget henne inn, som satte seg ved hennes bord.

Sykehuset har slått fast at sykepleieren var på jobb de dagene den aktuelle pasienten var innlagt. Hun får nå bistand fra tillitsvalgte i Norsk Sykepleierforbund. 

Tilsynssaken mot kvinnen kan ha en behandlingstid på opp til seks måneder.

Fakta
Helsepersonelloven paragraf 21

§ 21.Hovedregel om taushetsplikt

Helsepersonell skal hindre at andre får adgang eller kjennskap til opplysninger om folks legems- eller sykdomsforhold eller andre personlige forhold som de får vite om i egenskap av å være helsepersonell.

Kilde: Lovdata

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse