fbpx Kvinne dømt for slag mot sykepleier – må sone Hopp til hovedinnhold

Kvinne dømt for slag mot sykepleier – må sone

Bildet viser lokalene til Nord-Troms og Senja tingrett

Kvinnen i 20-årene nektet for å ha forsøkt å slå sykepleieren, men ble ikke trodd av tingretten. Nå er hun dømt til fengsel.

Kvinnen var i februar i fjor på en legevakt i Troms for å få prøve å få utlevert et reseptpliktig medikament. Da en sykepleier nektet å gi ut medisinen, oppsto en situasjon.

Nord-Troms og Senja tingrett mener den kvinnelige pasienten slo tre ganger etter sykepleieren med flat hånd. Slagene var rettet mot ansiktet, men sykepleieren rygget unna og unngikk å bli truffet, konkluderer retten.

Rute ble knust

Etterpå ba sykepleieren kvinnen om å forlate bygningen. Hun forlot likevel ikke området. I stedet knuste hun en rute med et kosteskaft. På innsiden satt sykepleieren. 

Etter at politiet ankom stedet, fikk kvinnen anledning til å prate med en lege. Idet kvinnen forlot legekontoret, uttalte hun at sykepleieren bør være redd, heter det i dommen.

Fester lit til sykepleieren

Troms-kvinnen erkjenner straffskyld, men innrømmer ikke å ha slått etter sykepleieren. Hun sier hun var nær ved å slå, men at hun ikke gjorde det. Retten på sin side har lagt avgjørende vekt på sykepleierens forklaring og bilder av den knuste ruten.

Tre uker i fengsel

Foruten slagene mot sykepleieren er kvinnen dømt for skadeverk, to tilfeller av ruspåvirket kjøring og tre tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort. Nord-Troms og Senja tingrett har satt straffen til 21 dagers ubetinget fengsel. Kvinnen er også dømt til å betale en bot på 38 000 kroner, og hun mister førerkortet i halvannet år.

Rettssaken fant sted 16. januar, uten at den nå domfelte kvinnen møtte opp. Sykepleien har vært i kontakt med kvinnens forsvarer, som sier han ikke lenger representerer henne. Kvinnen har ikke fått oppnevnt ny forsvarer, opplyser tingretten.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse