fbpx Sykepleier dømt for overgrep – over 100 tidligere pasienter fikk brev fra sykehuset Hopp til hovedinnhold

Sykepleier dømt for overgrep – over 100 tidligere pasienter fikk brev fra sykehuset

Bildet viser Stavanger universitetssjukehus (SUS) fra veistubben inn mot hovedinngangen i mørket.

Stavanger universitetssykehus (SUS) har kontaktet et stort antall tidligere pasienter etter at en sykepleier ble dømt for overgrep.

En 37 år gammel mann ble høsten 2023 dømt til fire år og ni måneders fengsel for å ha misbrukt stillingen sin som sykepleier til å skaffe seg seksuell omgang med to pasienter.

De to jentene var innlagt på barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUP) ved Stavanger universitetssykehus (SUS). Den ene jenta var 16 år da det seksuelle forholdet ble innledet, skrev Stavanger Aftenblad i fjor høst.

Sykepleieren erkjente i Sør-Rogaland tingrett at han hadde hatt seksuell kontakt med to pasienter. Han nektet likevel straffskyld og anket dommen.

120 fikk brev

Nå ønsker SUS å finne ut om det er flere ofre, melder Stavanger Aftenblad. Overlegen ved den aktuelle sengeposten har sendt brev til alle som var innlagt på avdelingen i perioden 2017 til 2021, skriver avisen.

Brevet er sendt til cirka 120 pasienter, opplyser klinikksjef for psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige, Lars Conrad Moe, til Stavanger Aftenblad.

– Saken er såpass alvorlig at vi først og fremst ønsker å forsikre oss om at det ikke er flere ofre. I og med at vi ikke oppdaget disse forholdene mens mannen jobbet hos oss, er det viktig at vi tar ansvar og viser omsorg for pasientene våre nå som vi har blitt bedre kjent med detaljene i saken, sier Moe til avisen.

Hun legger til at sykehuset ikke mistenker at det er flere ofre enn de to fornærmede.

Sykehuset fikk kritikk

Etter dommen i fjor høst fikk SUS massiv kritikk fra de to fornærmedes bistandsadvokater for måten de hadde håndtert saken på, skriver Stavanger Aftenblad.

Sykepleierens anke kommer opp i Gulating lagmannsrett i april-mai. Seks dager er satt av til saken.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse